Fidesz: a családok támogatása kiemelt cél

2018. december 8. (szombat)

A családok támogatása kiemelt fontosságú a kormány számára – emelte ki Manninger Jenő. A térség országgyűlési képviselője a nemzeti konzultáció kapcsán tartott sajtótájékoztatót, amelyen elhangzott, rendkívül fontos a nemzet megmaradása, és ennek egyik pillére a gyermekvállalás.
Manninger Jenő elmondta, az európai tendencia azt mutatja, hogy minél nagyobb jólétben élnek a családok, annál kevesebb gyereket vállalnak. Kiemelte, a kormány célja, hogy megfordítsa ezt a trendet, így a jólét növekedésével emelkedjen a gyerekek száma is. Hozzátette, azokat, akik három, négy vagy több gyereket vállalnak, támogatni kell, és meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy a családokban minél több gyerek szülessen.

„Nem könnyű a gyereket nevelő anyáknak, különösen a mai világban, ezért megérdemlik a támogatást. A Fidesz mindig is ezt tette, de azt gondolom, hogy tovább kell lépnünk, hiszen még jobban ellensúlyozni kell azokat a tendenciákat, amely egész Európában érvényes, vagyis, hogy kevesebb gyerek születik. Ez nem csak Nyugaton, hanem Európa keleti részén is igaz, de vannak azért jó példák, például Magyarországon is azért lassú növekedésnek indult, de egy ambiciózus tervet kell mindenképpen kitűznünk.” – tájékoztatott a miniszetri biztos.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette, nem lehet az a terv, hogy – mint Európa más országaiban – migránsok betelepítésével oldják meg a jövőt. Elhangzott, már több mint 770 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet. Hozzátette, az ellenzéki pártok támadják a kezdeményezést, az embereket viszont érdekli a téma. Kiemelte, kéri mindazokat a Keszthelyen és környékén élő állampolgárokat, akik még nem töltötték ki a kérdőívet, hogy tegyék meg, és küldjék vissza december 21-ig.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9306/fidesz-a-csaladok-tamogatasa-kiemelt-cel/?fbclid=IwAR0kRa2mTwrwmDGmexhxL10zXmD0ZRagHLTJ8wSCEecio7-X8jXAI1Gs0BM