Fidesz: Gyurcsány Ferenc és körének eljövetele szociális létbizonytalanságot jelentene

2021. szeptember 13. (hétfő)

Gyurcsány Ferenc és körének eljövetele szociális létbizonytalanságot jelentene – nyilatkozta tegnap Keszthelyen a szociális ügyekért felelős államtitkár. Fülöp Attila a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíció aláírásakor rámutatott, amíg a Gyurcsány-kormány kiirtotta a családi adókedvezményt, addig az elmúlt tíz évben mintegy 3000 milliárd forint maradt a családoknál. A keszthelyi aktivisták azt tapasztalják, nagy az érdeklődés a Fidesz által indított petíció iránt.

Szeptember elsején kezdte meg az aláírásgyűjtést a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójához. Az ország 300 pontján több mint ezer aktivista gyűjti az aláírásokat. Keszthelyen is több ponton települtek ki.

Nagy Bálint polgármester: „Azt gondolom, hogy Keszthely, a térség és az egész ország szempontjából nagyon fontos, hogy a 2010 óta elért eredményeket meg tudjuk védeni és ne tegyük kockára. Az elmúlt napok, elmúlt hét tapasztalatai is azt mutatják, hogy minden nap kinn vagyunk a város valamelyik közterületén és nagyon nagy az érdeklődés, nagy számban jönnek nem csak a keszthelyi, hanem a térségben élő emberek is aláírni. Sőt, azt is elmondhatom, hogy nagyon sokan nyaralnak Keszthelyen, illetve a térségben még jelenleg is és ők is rendszeresen felkeresik a standjainkat.”

Keszthelyen írta alá a petíciót a szociális ügyekért felelős államtitkár. Fülöp Attila hangsúlyozta, Gyurcsány Ferenc és körének eljövetele szociális létbizonytalanságot jelentene Magyarországon. A politikus kifejtette, hogy 2010-ben az Orbán-kormány milyen országot örökölt meg a szocialistáktól:

„2010-ben 3,7 millió ember dolgozott, ma 4,7 millió ember dolgozik. Akkor 73.500 forint volt a minimálbér, ma pedig a 167.000 forintot meghaladja. A Gyurcsány-kormány kiirtotta a családi adókedvezményt és nem volt családi otthonteremtési lehetőség. Ehhez képest az elmúlt tíz évben mintegy 3000 milliárd forint maradt a családoknál, egyszerűen azért, hogy a biztonságukat, a szociális biztonságukat erősítsük meg.”

Fülöp Attila hozzátette, azt gondolja, mindez arra bizonyíték, hogy Gyurcsány Ferenc nem tud mást jelenteni az ország számára, mint a szociális létbizonytalanságot. Szeptember 6-án a Fidesz kommunikációs igazgatója azt közölte, hogy öt nap alatt már több mint százezer ember csatlakozott a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” petícióhoz.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8399-fidesz-gyurcsany-ferenc-es-korenek-eljovetele-szocialis-letbizonytalansagot-jelentene