Fitness park az egyetemen

2018. november 10. (szombat)

Bővült a Pannon Egyetem Georgikon Karán a sportolási lehetőség. Kültéri fitness pályát avattak tegnap. Egy uniós finanszírozású EFOP pályázat keretében és a Pethe Ferenc Kollégium hozzájárulásával sikerült a fitness gépek beszerzése, a pálya kialakítása. A fejlesztéssel ismét egy kapocs erősíti a város és az egyetem együttműködését – mondta az átadó ünnepségen Nagy Bálint alpolgármester.
A Pannon Egyetem Georgikon Karának kollégiuma mellett alakították ki azt a fitness parkot, melyre régóta mutatkozott már hallgatói igény. Emelte ki a megnyitón Polgár J. Péter dékán a park avatóján. Egy 2016-ban kiírt hallgatói szolgáltatásokat bővítő pályázat tette lehetővé a 2,2 milliós beruházás megvalósítását, melyet 17%-ban a keszthelyi kar kollégiuma egészített ki.

„Különböző izomcsoportokat mozgató gépek kerültek ide. Mellizom erősítő, haspad, lábizom erősítő, a háttérben látható szörf, lovagló, légbejáró és start edző készülékek kerültek ide, hét gépet tudtunk beszerezni. Hát terveink közt szerepel, hogy a jövőben ha lehetőségünk, anyagi forrásokhoz mérten bővítsünk egy-két géppel.” – mondta el Dr. Pintér Ákos adjunktus, PE Georgikon Kar Testnevelési Tanszékvezetője.

Az átadó ünnepségen Nagy Bálint Keszthely alpolgármestere kiemelte, hogy a projekt megvalósítása nem csak a kar hallgatóinak és dolgozóinak hanem a város 14 év feletti lakosságának is sportolási lehetőséget nyújt.

„Minden olyan fejlesztés, ami az egyetem területén vagy akár a város területén lehetőség, azt meg kell ragadni, hiszen minden olyan kapocs fontos ami a város és az egyetem közti kapcsolatot tudja erősíteni. Én azt gondolom, hogy ez a projekt ez olyan. Egyrészt a tartalmát illetően, hiszen egy sport fejlesztés történt, ami egyértelműen az egyetem hallgatóinak, kollégistáknak szól, de emellett ahogy az egyetem vezetése is elmondta itt a köszöntőben- a várost is, városi lakókat is érinti, ők is használhatják ezeket a fejlesztéseket. S természetesen, mivel sportról van szó, azt nem kell mondani, hogy a sport számos jótékony hatásán túl nagyon nagy a közösségformáló szerepe.” – nyilatkozta Nagy Bálint, Keszthely város alpolgármestere.

Az új gépeket birtokba vették a hallgatók. Mától már aki a szabadban, zöld környezetben szeretne erősíteni az egyetemi fitness parkban használhatja az eszközöket.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9221/fitness-park-az-egyetemen/?fbclid=IwAR3SEu1iZZfYOZKMA_gy4zrIZh7JxjWFqN3haTziHpbhpj8nuH6icNfStPk