Fő téri fasor kivágása

2011. május 9. (hétfő)

Többen sérelmezték, hogy a belváros-rehabilitációs munkálatok ütemezésének megfelelően április második felében sor került a tér fáinak kivágására. Erre az építkezés miatt mindenképpen szükség volt, és természetesen a város idén ősszel gondoskodik a fasor pótlásáról, valamint továbbiak telepítéséről a Fő téren.

A megújuló belvárosban jelentős lesz a zöldfelületek aránya. Az előzetes tervekhez képest jóval több telepített növényzet kerül a területre, fasorok és liget, emellett dézsás növények is. A megújuló Várkert zöld szigete sétautakkal, kis tó körüli pihenőhellyel és játszótérrel egészül ki. A tér klímáját több vizes térelem és szökőkút teszi még kellemesebbé. Némelyik különösen értékes növény átmentéséről gondoskodik a város: a rendház elől kiemelt egyik védett örökzöldet például a Festetics szobor háta mögé telepítették.

A városvezetés kezdeményezésére kertészeti szakemberek egyeztettek a témában, javaslatukra a belvárosban japán cseresznye, feketefenyő, szilfa, perzsafa, magas kőris és díszkörte fajtájú fák ültetésére kerül sor ősszel (ez utóbbiból áll például a Bem József utca három éve, az útburkolat és a járda felújításával egy időben telepített fasora).

PLAKÁT a tervezett fafajtákról.

Kapcsolódó írások:
Kamerák kereszttüzében a keszthelyi főtér
Érdekes leletek a keszthelyi ásatásokon
Változó parkolás, turistabarát újítások
Lebontják a Szentháromság-szobrot
A Várkertben is megkezdődik a felújítás
Belváros-program – márciustól felpörögnek az események
Szépülő központ – a város a lakosság megértését kéri
Új közlekedési és turisztikai információs rendszer épül
Fásítások Keszthelyen