Focitornát szerveztek a szállodai dolgozóknak

2024. május 15. (szerda)
KesztHelyi identitás

Első alkalommal szervezték meg a Hotel Helikon Kupát. A térség szállodáit kérték fel, hogy állítsanak ki labdarúgó csapatokat. Nyolc hotel gárdája nevezett végül a focitornára. A mérkőzések jó hangulatban teltek, a sportolók mellett szurkolók is szép számmal bíztatták a focistákat.

A Helikon Teniszcentrum rekortán pályáján fociztak a résztvevők. A kispálya szabályainak megfelelően 5+1-es felállásban, folyamatos cserelehetőséggel, 13 perces mérkőzések zajlottak. 12 környékbeli szállodát hívtak meg a kupára, ebből 8-an indítottak csapatot. Két keszthelyi, egy zalakarosi és öt hévízi intézmény képviselte magát. Az egyik fürdővárosi szállodából 12 fővel regisztráltak a megmérettetésre. Nagy örömmel fogadták az ötletet és a megkeresést.

„Közkedvelt sport, a hotelünkben is nagyon sokan futballoznak, nem is gondolkoztunk rajta, hogy részt fogunk venni ezen a tornán. Első körben mi úgy készültünk, hogy a csapatépítés, a mozgás, a jó kedv, a jó hangulat lesz a fő szempontunk. És nyilván örülünk neki, ha ez eredménnyel is párosul.” – mondta el Páli Norbert résztvevő.

Sportszerű mérkőzések zajlottak le, figyeltek egymásra a sportolók. Fiatalabbak és idősebbek egyaránt szerepeltek az összeállításokban. Bár nem volt könnyű dolguk egymással, sok helyzet, kapura lövés volt, de gólok is szép számmal születtek. A csapatokat szurkolók is biztatták, a szállodák több dolgozója is kilátogatott a tornára. Első szóra regisztráltak a focisták, örömmel vették ezt a kezdeményezést.

„Szeretnénk közösséget építeni. Nyilván a nagy része ismeri egymást, szállodákban dolgozunk, de mégis jó ilyenkor jó összejönni a régi ismerősökkel, barátokkal beszélgetni egyet, jól vagyunk és sportolunk egyet.” – osztotta meg Komoróczi Kristóf szervező.

A csapatok két csoportban játszottak, mindkettőből az első kettő jutott tovább, azonban minden helyért megküzdöttek az összeállítások. A jó hangulatú torna résztvevőiről fotók is készültek. A szervezők bíznak abban, hogy jövőre is legalább hasonló létszámmal tudják megszervezni a szállodák közötti focikupát.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek