Fogyatékos gyermekeket támogattak a Pelso est bevételével

2022. október 4. (kedd)

A keszthelyi Értelmi Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány támogatása volt a célja az idei Pelso Jótékonysági estnek. A rendezvényt a Helikon Kastélymúzeumban tartották meg, ahol megható műsort adtak elő azok a diákok, akiknek a segítseget szánták a bál bevételével.

A Pelso Társaság és a Helikon Kastélymúzeum közös rendezvényén a vacsorát követő kötetlen beszélgetések témája az volt, hogy hogyan tudják támogatni többször, több alkalommal is rászoruló gyermekeket, embereket. Gricsár Péter és felesége Takács Nóra!, aki az est háziasszonya volt Budapestről érkezett, baráti és üzleti szálak fűzik őket Keszthelyhez.

Gricsár Péter: „Külön megható volt látni a Zöldmező Utcai Iskolásoknak őszintén mondom szívbemarkoló produkcióját. Hátborzongató érzés, libabőrös lesz az ember a produkció láttán is, és annak a láttán is, hogy egy városnak a polgárai hogyan reagálnak erre. Az őszinte öröm, az őszinte tisztelet a gyerekek iránt, akik emberfelettit alkotnak itt előttünk. Ez zseniális érzés, nagyon jó látni, és még jobb ennek részének lenni, hogy segíteni tudunk a körülöttünk élőknek.”

A Festeticsek nyolc generáción keresztül folyamatosan támogattak különböző nemes célokat. A Helikon Kastélymúzeum vezetése fontosnak tartotta, hogy teret adjanak a térségben jómódban élőknek, hogy Zöldmező Utcai Iskola fogyatékkal élő diákjait segíteni tudják.

Pálinkás Róbert – igazgató, Helikon Kastélymúzeum: „Én azt gondolom, hogy az idei cél az nagyon nemes. Fogyatékos gyermekek alapítványát támogatjuk. Én bízom benne, hogy az elkövetkezendő időszakban is lesz megfelelő számú érdeklődés arra, hogy valóban jó célokat tudjanak támogatni az itt élő emberek. ”

A szervezők elégedettek voltak azzal, hogy az asztaloknál minden szék gazdára talált és sokan tartják fontosnak, hogy adományozzanak.

Horváth Imre – elnök, Pelso társaság: „Összejött nyolcvan ember, aki adakozik, összejött nyolcvan ember, aki jólérzi magát, összejött nyolcvan ember, aki azt mondja, hogy az értelmi fogyatékos gyermekek alapítványnak ad egy kis ajándékot mellette, azt mondom, hogy egy csodálatos este ez.”

Keszthely polgármestere az önkormányzatot képviselte és támogatta a rendezvényt, de feleségével együtt, mint magánszemélyek is fontosnak tartják, hogy rendszeresen segítsék a rászorulókat.

Manninger Jenő– polgármester, Keszthely: „Azért is támogatjuk mi is még egy kicsit mint önkormányzat is, meg mint magánszemélyek is ezt a rendezvényt, mert keszthelyi célokra fordítják, az értelmi fogyatékos gyermekek, a Zöldmező Utcai értelmi fogyatékos gyermekekhez fog eljutni az a pénz, ami itt bejön még a támogatásokból, és ez egy szép cél. Azt lehet mondani, hogy egy jótékonysági bálnák azért helye van, mert úgy egyébként nem olyan időket élünk, amikor mindenki a bálra gyűjtene.”

Az est folyamán a Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulói színvonalas műsorral lepték meg a bál résztvevőit.

https://tvkeszthely.hu/hirek/9629-fogyatekos-gyermekeket-tamogattak-a-pelso-est-bevetelevel