Fölföldi Rezsőt köszöntötték

2022. október 10. (hétfő)
KesztHelyi identitás

90. születésnapján köszöntötték Fölföldi Rezsőt. Az ünnepelt a Polgármesteri Hivatalban vette át Orbán Viktor emléklapját. Rezső bácsit számos esemény köti Keszthelyhez, iskolai éveiből és a 7. légvédelmi rakétaezrednél töltött szolgálatáról is szép emlékeket őriz.

Manninger Jenő tolmácsolta az ország első emberének jókívánságait Fölföldi Rezsőnek. Keszthely polgármestere kiemelte, a városnak is nagyon fontos, hogy megbecsülje idős polgárait. Rezső bácsi a Vajda János Gimnáziumban érettségizett, és bár munkája többször elszólította Keszthelyről, mindig ide tért vissza.

„Emlékszem egy színházi előadásra, amit itt, a téren játszottunk a gimnáziumi pajtásaimmal, az megmaradt bennem. A Balaton-parton, ahol az érettségire készültünk fel, az csodálatos volt. Utána a legnagyobb emlékem, amit már a polgármester úrnak is mondtam, a Helikon Kórus. Én ebben a városban, a kastély tükörtermében énekelhettem a kórussal.” – mondta Fölföldi Rezső.

Rezső bácsi a világ számos országában járt életében. A dolgos hétköznapok során elhatározta, hogy ha nyugdíjas lesz, utazni fog. Ezt a fogadalmát meg is tartotta. Keszthelyen mára már hagyomány, hogy köszöntik az idős embereket. A település vezetése azonban a mindennapokban is kiemelt figyelmet fordít a szépkorúakra.

„Az idős emberek számára, amit mi tudunk adni, a legfontosabb az, hogy többet figyelünk rájuk. Én azt hiszem, az idős embereknek is az a legfontosabb, hogy közösségben éljenek, természetesen az a szerencsés, aki a családjával tud élni, ismerősök, barátok között, ez mindennél többet jelent. Ehhez kívánunk mi is hozzájárulni, az önkormányzat is figyel az idősekre.” – tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Rezső bácsi még gimnazista korában tűzte ki a célját, ami nem volt más, mint értelmesen és szépen élni. Azt mondja, erre mindig törekedett, bár sokszor a körülmények megnehezítették.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9638-folfoldi-rezsot-koszontottek