Folyamatos a 12-18 éves korosztály oltása Zala megyében

2021. augusztus 18. (szerda)

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni – közölte a Zala Megyei Kormányhivatal.

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására. Így nem kell megvárni a tanév kezdetét, amikor az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére. Jelenleg az immunizációra Zala megyében Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen van lehetőség. Ennek köszönhetően a magyar iskolákban nagyobb biztonságban kezdődhet meg az oktatás. Magyarország az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek oltását, ennek köszönhetően országosan már 200 ezer 12-18 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 82 százalékuk már fel is vette azt.

Szintén Európában elsőként tette elérhetővé Magyarország a harmadik oltások felvételét, amelyet a szakemberek elsősorban az idősebb korosztály és a legyengült immunrendszerű betegek, illetve a krónikus betegségben szenvedők számára ajánlanak. A harmadik oltás révén megerősíthető az immunrendszer az új, agresszívan fertőző vírusmutánsokkal szemben is. Aki elmúlt 18 éves, és második oltását már legalább négy hónapja megkapta, a harmadik oltást a háziorvosoknál is kérheti, illetve a megyei oltópontokra is foglalhat időpontot a https://tvkeszthely.hu/hirek/8323-folyamatos-a-1218-eves-korosztaly-oltasa-zala-megyeben