Folyamatosan gazdagodik a Vadászati Múzeum

2014. január 10. (péntek)

A folyamatosan bővülő állandó kiállítások és a színvonalas időszaki tárlatok mellett a szakmai programok révén közkedvelt látogatóhely lett a Vadászati és Modellvasút Múzeum. A kiállítóhelyre rendszeresen érkeznek az alapító, Hidvégi Béla által terítékre hozott ritkaságok. A vezetés számára fontos, hogy a Festeticsek és Keszthely nevéhez méltó tartalommal töltsék meg a 2008-ban alapított múzeumot.

A panja hurial, egy pakisztáni vadbirka az egyike azoknak a peparátumoknak, melyekkel az utóbbi időben gazdagodott a Vadászati Múzeum. Az elsődleges trófeabírálat alapján világrekord-várományos példányt és társait a múzeum alapítója, Hidvégi Béla kapta puskavégre. A híres vadász és a többi adományozó mellett a szakmai programok is nagyon magasra emelték a 2008-ban alapított múzeum nívóját.

Az akár 5-6000 méteres magasságban élő állatok mind különlegességnek számítanak. De nem csak az ázsiai, hanem az afrikai dioráma is ritkaságokkal bővült, többek közt egy őserdei elefánttal.

„A 2013-as esztendő sikeres volt a Vadászati és Modellvasút Múzeumnak. Közel 80 ezer látogatót fogadtunk az elmúlt évben” – mondta el Tóth Csaba múzeumvezető.

Jelenleg két időszaki kiállítás látható a múzeumban. A Vadászati Kulturális Egyesület természetfotó pályázatának zsűrizett képei mellett a tragikus körülmények közt elhunyt Németh János csontfaragó emlékkiállítása mutatja be az agancsokba álmodott csodálatos formákat és különféle díszes használati eszközöket.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)