Folytatódik a Helikon park rekonstrukciója

2024. május 24. (péntek)
KesztHelyi identitás

Az önkormányzat elindította az új közbeszerzési eljárást a Helikon park rekonstrukciója kapcsán. Közben befejezték a futókört, így a játszótér mellett már ez is használható. Manninger Jenő televíziónknak azt mondta, kiemelt céljuk volt, hogy tavaszra visszaadják a parkot a városlakóknak.

Már használható a Helikon park futóköre. Az egy kilométeres szakasz megkapta a végső burkolatát. Az eredeti tervekben is ilyen borítás szerepelt, fontos célja volt a pályázatnak, hogy természetes anyagokat használjanak. Ezért például rovarhotelként hasznosítják a kivágott fatörzseket.

A park rekonstrukciójára kiírt pályázatot elnyerő cég az önkormányzat többszöri felszólítása ellenére sem végezte el rendesen a munkát, nem is fejezte be azt határidőre. A szerződés szerint kötbérezték is a kivitelezőt.  A keszthelyi céget kizárja a város minden további közbeszerzésből. Ezt a bölcsőde felújítása kapcsán már meg is tették, miután jelentkezett az ajánlattételi felhívásra.

Manninger Jenő polgármester: „Miután az uniós ciklus lezárult, le kellett zárnunk a munkálatokat, felmondtuk a szerződést a kivitelezővel és azt ígértük, hogy a parkot visszaadjuk az itt élő embereknek. Ez megtörtént, hiszen a játszóteret lehet használni, a futó utat lehet használni, letisztítottuk a Helikon emlékművet, tehát a park használható. Én azt hiszem, talán egy kicsit jobb állapotban is van, mint volt, de nincsen kész.” 

Az önkormányzat a befejezéshez elindította az új közbeszerzési eljárást. Ha ezt jóváhagyják, akkor indíthatják a többi munkálatot, például a növénytelepítéseket, hogy egy kultúrpark jöjjön létre.

„A közbeszerzést megígérte a kormányzat, hogy támogatják, uniós eljárás keretében. Ezek ilyen maradványösszegek az uniós fejezet lezárása után. Nekünk végül is az a fontos, hogy ezt megkapjuk, de ehhez nyilván kell egy eredményes közbeszerzés. Ez egy hosszú folyamat. Most például jóváhagyásra van felterjesztve az összeállított közbeszerzés, aztán az eredményhirdetés után tudjuk megmondani, hogy pontosan mi a határidő, nagyon szeretnénk ebben az évben befejezni” – tette hozzá Manninger Jenő. Rámutatott, 290 millió forint maradt hátra a projektből. Ez az összeg az önkormányzat számláján van, a kormánnyal történt egyeztetésnek köszönhetően nem kellett visszafizetni, ebből fogják befejezni a Helikon parkot.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek