Fontos az információ

2015. március 27. (péntek)

A szülőknek és a tanároknak is fontos, hogy rendszeresen tájékozódjanak a fiatalok kábítószer-fogyasztási szokásairól. A dizájnerdrogok megjelenése óta rengeteg új és ismeretlen szer kerül a piacra, melynek hatásai sokszor nehezen felismerhetőek.

A keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rendszeresen szervez találkozókat és partnerei közreműködésével folyamatosan tájékoztatja az érintetteket a fontos tudnivalókról.

Tóth László r. őrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa szerint fontos, hogy a szülők és a tanárok is ismerjék, hogy milyen veszélyek fenyegetik a fiatalokat. 2010 óta nagy változás történt a hazai drogpiacon a dizájnerdrogok megjelenésével.

Az iskolák számára fontosak a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum találkozói, hiszen itt sok hasznos információt tudhatnak meg.

A Keszthelyi Rendőrkapitányságon Sznopek Veronika r. hadnagy a felelős a prevenciós munkáért. A kapitányságon az elmúlt évben 29 esetben indult eljárás kábítószerrel való visszaélés miatt. Sznopek Veronika szerint ez az adat kevésnek tűnik, de ennél sokkal több eset van. Egy felmérés szerint a dunántúli régióban a középiskolások 13 százaléka kipróbálta már a marihuánát.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)