Forgalmirend változás

2022. október 12. (szerda)

A Városstratégiai Bizottság 2022. szeptember 27. napján döntött az alábbi forgalmi rend módosításokról

Az éves forgalmirend vizsgálat illetve lakossági kérelmek alapján Keszthely Város Önkormányzata Városstratégiai Bizottsága az alábbi forgalmirend változásokat fogadta el.

A felsorolt útszakaszokon a közlekedési táblák cseréje folyamatos, ezért kérjük a lakosságot, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett utcák környezetében!

A Római utca 10. szám előtt megszűnik mobil sebességcsökkentő borda

A Madách utca Honvéd utca és Sirály utca közötti szakaszára mobil sebességcsökkentő borda települ

A Honvéd utca és Madách utca kereszteződésében lévő „Elsőbbségadás kötelező” közlekedési jelzőtábla „Állj, elsőbbségadás kötelező” (STOP) jelzőtáblára változik

Egyirányúvá válik a Rákóczi utca Kazinczy utca és Petőfi utca közötti szakasza a Petőfi utca irányába, illetve a Petőfi utca elsőbbséget kap a Rákóczi utcával szemben.

Vaszary Kolos utcához csatlakozó mellékutcákba „Elsőbbség adás kötelező” táblák kerülnek, így a jobbkéz-szabály megszűnik az utcában.

Az Erzsébet királyné útja és Petőfi S. utca kereszteződésében (Petőfi utca park felőli irányából) „Állj elsőbbség adás kötelező” (STOP) jelzőtábla került, valamint a kereszteződéstől az Erzsébet királyné útján (Helikon Park mellett) a Várakozóhely jelző táblát áthelyezik a gesztenyefa közelébe.

A Fuvaros utca elsőbbséget élvez a Cserszeg utcával szemben, tehát a Cserszeg utcánál „Állj elsőbbség adás kötelező” (STOP) jelzőtábla kerül.

A Petőfi utca (Vörösmarty utca felőli részén) már használaton kívüli buszváró öböl elé kihelyezett „Megállni tilos” közlekedési jelzőtábla az öböl ellentétes oldalára kerül.

Vezessenek óvatosan!