Forgalmirend-változások Keszthelyen

2015. július 5. (vasárnap)

Több jelentős forgalmirend-változás volt az elmúlt időszakban Keszthelyen. Nemrég két olyan módosítás is történt, ami különös odafigyelést követel meg a közlekedőktől. Az egyik a Pethő, a másik pedig a Bástya utcát érinti.

Szemben a forgalommal – még szokni kell az autósoknak az új forgalmi rendet a Pethő utcában. Minden bizonnyal többen megszokásból vezetnek, mivel a helyszínen tartózkodásunk idején többen sem vették figyelembe az utca keleti felén kihelyezett behajtani tilos táblát.
Göncz Attila, a Városüzemeltető Nonprofit Kft. igazgatója azt mondja: a Pethő utca szűk keresztmetszete és ennek ellenére nagy forgalma indokolta a döntést.

A napokban, a Bástya utcában vehették birtokba a közlekedők a kerékpárutat és a parkolókat. A változások körültekintést igényelnek a közlekedőktől.
Az Alapellátási Intézet előtt süllyesztett szegélyű családi és mozgáskorlátozott parkolókat hoztak létre. Így tehát már nem kell az ide érkezőknek az úttestre gyalog kimenni ahhoz, hogy a járdát megközelítsék. További új parkolók lesznek majd a Georgikon utca négyes szám alatt. Ezekkel azokat pótolják, amik az utcában a kétirányúsítás miatt szűnnek meg majd.

A parkolni szándékozóknak érdemes figyelni arra is, hogy megváltozott néhány szabály. Kibővítették a díjköteles időszakot és kiemelt övezetté nyilvánítottak bizonyos területeket.
A változásokról a fizetős övezetekben a parkolóautomaták is figyelmeztetik a vásárlót.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)