Fórumot tartottak a Kiskeszthelyi városrészben

2021. július 15. (csütörtök)

Tegnap este lakossági fórumra hívta a Civilek Kiskeszthelyért közösség a városrész lakosságát. A fórumon részt vett Nagy Bálint polgármester , Horváth Tamás és Dósa Zsolt önkormányzati képviselők és a város rendőrkapitánya, Dr. Andor László. A szép számmal megjelentek számos térségi problémát vetettek fel és a kialakult párbeszédben közösen keresték a megoldásokat.

Régi épület a Kiskeszthelyért Egyesület Közösségi háza. A mellette álló lakatlan önkormányzati épület felújítása,hasznosítási lehetőségei és a játszótér megújítása is felvetődött azon a lakossági fórumon amit a Civilek Kiskeszthelyért közösség kezdeményezett. Fábiánné Figder Nikolett a városrészt érintő problémák között emelte ki, a Hévízi út megnövekedett forgalmát, ami az elmúlt hónapokban a Keszthelyt elkerülő úton épülő körforgalom miatt alakult ki. Az évek óta , különösen a nyári időszakban, problémát jelentő Hévízi út, Pál utca kereszteződésének kikanyarodási lehetőségeit segítő körforgalom megépítését szorgalmazza a lakosság. A város vezetése és a rendőrség közösen próbál segítséget nyújtani a következő hetekben, mondta a Dr.Andor László, kapitányságvezető. Felvetődött a csendrendelet megszegése, különösen a hétvégi napokon és a város több pontján gyülekező, gyorsulási versenyt rendező autósok ellenőrzésének igénye is. A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a jelzett helyeken a gyülekező autósokat.

„40 A bejelentések zömében arról szólt a tényállás, hogy nem tartották be az alapvető KRESZ szabályokat. Ezügyben kollégáim elsődlegesen a közlekedésrendészeten dolgozók ill. nyilvánvaló, hogy fokozzuk ezeknek az ellenőrzéseknek a hatékonyságát,más területen dolgozó kollégákat is bevontunk. Sebességmérések, KRESZ szabályoknak a betartása,álló ellenőrzések, mozgó ellenőrzések ill. ellenőrző áteresztő pontok működtetésével próbáltuk kiszűrni azon közlekedőket akik elyen jellegű jogsértéseket követtek el és nyilvánvaló a jövőben is folytatni foglyuk ezen tevékenységünket.”-mondta el Dr. Andor László.

A problémával kapcsolatban mondta el Nagy Bálint, hogy a 2019-ben tervezett városi kamerarendszer kiépítése majd segíteni fogja a lakosságot zavaró emberek figyelemmel kísérését. A jelenlévők kérték a polgármester tájékoztatását a közeljövőben èpülő kerékpárút nyomvonalának ismertetését. Egyben jelezték, hogy a Hévíz felől becsatlakozó kerékpárút állapota több szakaszon felújításra szorul. A Kiskeszthelyi városrész vízelvezető árkainak állapota is szóba került. Az utcákban próbálja a lakosság rendben tartanai az árkokat, azonban azok mélyítésre szorulnak, mert nagyobb eső esetén nem megfelelően vagy egyáltalán nem funkcionálnak. Az üdülővárosnak megfelelően kérte a lakosság, hogy az önkormányzat vegye fel a kapcsolatot a Magyar Közút Zrt-vel, hogy az árkok nyírása mellett nagyobb gondot fordítsanak a közutat érintő körforgalmak gondozására is. A fórumon a város polgármestere megköszönte a lakosság erejét, segítőszándékát bizonyító összefogást, amit az elmúlt másfél évben bizonyítottak. Kiemelte, hogy a nagy szükség van a párbeszédre, mert csak így tud értesülni a város vezetése a gondokról, problémákról.

„Ennél nincs jobb és hatékonyabb módszer, minthogy az ember eljön abba a városrészbe,ahol az adott városrész lakói élnek és ott tudunk helyben, helyszínen beszélni az adott utcákat,adott városrészt érintő problémákról. Most az elmúlt másfél évben nagyon nehéz volt ilyen szempontból, mert nagyon kevés lehetőségünk volt, a vírus helyzet miatt, hogy találkozzunk a lakókkal. Én őszintén bízom benne, hogy vissza tudunk állni az azt megelőző időszakra amikor én magam is évente többször tartottam, pl. a Zámor városrészben lakossági fórumot. Ezt kértem a képviselő társaimtól is, hogy tartsanak rendszeresen lakossági fórumot.”- mondta Nagy Bálint polgármester.

Mind a Kiskeszthelyen lakók, mind a rendőrség és az önkormányzat képviselői megállapodtak abban, hogy fél év múlva újra fórumon vitatják meg a teendőket.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8219-forumot-tartottak-a-kiskeszthelyi-varosreszben