Francia diákok látogatása

2008. december 19. (péntek)

A franciaországi Laval városában működő CFA Centre de Formation des Apprentis nevű oktatási intézményből immár második alkalommal fogad az Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium diákokat. Csótár András, az önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke december 19-én a Polgármesteri Hivatalban köszöntötte a francia város iskolájának küldötteit.

2005-ben 6 diáklány fodrász szakmában volt vendégségben Keszthelyen. Jelenleg elektrotechnika szakmában 6 fiú tölti külföldi szakmai gyakorlatát keszthelyi és Keszthely környéki vállalkozóknál, munkájukat két szaktanáruk kíséri figyelemmel, akik elektrotechnika tantárgyból tanítják őket. Szakmai fejlődésüket elősegíti a külföldön szerzett tapasztalat, céljuk leginkább a két ország közötti szakmai különbségek tanulmányozása (a villanyszerelésben használt anyagok, módszerek, technikák, szabványok stb.)

A szakmai tapasztalat megszerzése mellett természetesen Keszthely, annak környéke és a kulturális élete megismertetésére is nagy hangsúlyt fektetett a vendéglátó. A keszthelyi iskola tanulói 2006-ban ugyanilyen keretek között 3 hétig vendégeskedtek fodrász szakmában Lavalban. A szakmai gyakorlat az Európai Unió Leonardo Mobilitási Projekt keretén belül elnyert pályázati támogatással valósulhatott meg.