Gazdaságsegítő intézkedések II. üteme

2020. április 24. (péntek)

A világjárvány miatti veszélyhelyzet gazdasági szempontból is nehéz helyzetbe hozta városunkat.

Az önkormányzat a veszélyhelyzet kihirdetését követően felfüggesztette a rendezvényeket, kialakította a szociális és nem szociális alapú segítőrendszert, elhalasztottunk minden olyan fejlesztést és beszerzést, amelyeket nem kötnek pályázati határidók, illetve nem a biztonságmegőrzéséhez és a vírus elleni védekezéshez szükségesek. A keszthelyi vállalkozások megsegítésére önkormányzati bérleti díj kedvezményeket, valamint fizetési haladékot és részletfizetési kedvezményeket állapított meg.

A veszélyhelyzet elhúzódása miatt tovább segítjük a vállalkozásokat, hiszen közös érdekünk, hogy mielőbb talpra álljon a gazdaság városunkban is.

Május 1-től minden önkormányzati helyiséget bérlő kereskedelmi- és vendéglátó vállalkozásnak, kulturális szolgáltatónak 50 százalékos bérleti díj kedvezményt, valamint fizetési haladékot és részletfizetési kedvezményt biztosítunk a veszélyhelyzet végéig.

(Ez a pénzügyi szolgáltatókra nem vonatkozik.)

A Kormány gazdaságvédelmi akciótervet hirdetett. Tájékozódni a www.nfsz.munka.hu oldalon lehet, illetve helyi vállalkozásoknak a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya tud segítséget nyújtani konkrét ügyekben is, az alábbi elérhetőségeken: E-mail: foglalkoztatas@zala.gov.hu, vagy a 92/549-489 telefonszámon.

Együtt sikerülni fog!