GazdÁSZ tábor

2024. június 27. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum. A 2025-ben újrainduló mezőgazdasági technikus képzést is népszerűsítették. A helyi és környékbeli általános iskolások a Közgázban 2025-től négy ágazat közül választhatnak majd. A program arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen előnyei vannak a technikus képzéseknek.

A Georgikon tehenészetét is meglátogatták a táborozók. Gyakorlatorientált programot szerveztek nekik.

„Nagyon tetszett most a drónozás, a mostani bemutató a tehenekről és a pénzügy is nagyon tetszett” – vélekedett Takács Gergely táborozó.

A Georgikonon a mezőgazdasági technikus képzésbe kóstolhattak bele a pályaválasztás előtt álló általános iskolások.

Hontvári Hanna„Én azért jelentkeztem erre a táborra, mert én jövőre ide szeretnék jelentkezni a Közgázba és érdekel a mezőgazdaság, a turisztika.”

A 2025/2026-os tanévben újraindul a nagy múltú mezőgazdasági technikus képzés Keszthelyen. A Georgikon és a Közgazdasági Technikum együttműködésének köszönhetően kiváló gyakorlati képzési helyen tanulhatnak a fiatalok.

„Nem titkolt célunk az is, hogy akik a mezőgazdasági technikus képzésben végeznek ide, hozzánk jelentkezzenek a Georgikonra, hiszen már megismerik azt az intézményt, azt a gyakorlati hátteret, amit a Georgikon biztosít számukra. Ez egy win-win szituáció, hiszen akik a technikus képzést elvégzik, azoknak gyakorlatilag egyenes út vezet a Georgikonra” – nyilatkozta Dr. Szabó Péter, a MATE Georgikon Campus főigazgató-helyettese.

A logisztikai képzés fogásaival is megismerkedhettek a gyerekek. Dobozokat raktak össze, raklapokra pakoltak. A játékos feladatokban 13. évfolyamos tanulók segítettek nekik. A népszerű képzés piacképes szakmát és külföldi gyakorlatot is kínál. Bicskei Laura például Portugáliába jutott el az iskolával.

„Én mindenképpen valami olyan munkahelyen szeretnék majd elhelyezkedni ezzel,a mi nem annyira ülőmunka, hanem kicsit mozgalmasabb, pörgős munka. Azt gondolom, hogy ezzel a végzettséggel könnyen meg is találom majd” – mondta Bicskei Laura, közgázos tanuló.

A környező településekről és Keszthelyről 25 fő jelentkezett az ingyenes táborba.  Először szervezett ilyen programot a Közgazdasági Technikum.

Dr. Takácsné Hegyi Andrea, a Közgazdasági Technikum tanára:  „Az volt a célja, hogy a Közgazdasági Technikum szakmáit mutassuk be minél színesebben az érdeklődő hatodik, hetedik osztályos tanulók számára, akik esetlegesen továbbtanulási célból majd iskolánkat fogják választani a jövőben.” 

A pénzügyi, a számviteli, a logisztikai és a mezőgazdasági képzésekkel már négy szakterületen képez tanulókat a Közgáz. A technikum egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. A közismereti tantárgyakból érettségit, a szakmaiakból technikusi vizsgát tesznek, ami emelt szintű érettséginek felel meg.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek