Georgikon utcai változások

2015. május 9. (szombat)

Ismét munkagépek dolgoznak a Georgikon utcában. Hamarosan ugyanis újra kétirányú lesz a közlekedés az eddig egyirányú szakaszon is, ennek köszönhetően a Kastély utcából ismét lehet majd jobbra kanyarodni a Georgikon utcába. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezen a szakaszon megszűnik néhány parkoló.

A kerékpárút-projekt részeként dolgoznak a keszthelyi Georgikon utcában. A beruházást – alvállalkozó bevonásával – a VÜZ Kft. végzi. Az itt haladó kerékpárút eleje a gesztenye fasornál van, majd a kereszteződésen áthaladva a sétálóutcáig tart.

Tóth Zoltán, a Keszthelyi Polgármesteri Hivatal közlekedési ügyintézője elmondta: az Alsópáhok felől a városba eddig két sávra szélesedő besorolási sáv egysávosra szűkül és a fennmaradó helyen halad majd a kerékpárút. Ennek köszönhetően Hévíz és Keszthely kizárólag kerékpárúton is megközelíthető lesz. Más szakaszokon már korábban végeztek a munkások.

A kerékpárút megvalósításával egyidőben már építik a Georgikon és Szalasztó utcák találkozásánál a kereszteződést. Erre azért volt szükség, mivel hamarosan ismét kétirányú lesz a Georgikon utca teljes szakasza. Ehhez parkolóhelyeket szüntetnek meg, ám a Kastély utcából jövők már újra kanyarodhatnak jobbra is, egyúttal nagyobb forgalmat generálva.

Az Amazon szálló felújítása miatt az útátadással egyidőben még nem lesz lehetőség itt jobbra kanyarodni. Az építkezés befejeztével viszont megnyitják a forgalmat ebbe az irányba is.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)