Gólyanap a Vajdában

2018. augusztus 28. (kedd)

Gólyák lepték el a Fő teret hétfőn délelőtt. A Vajda János Gimnázium Gólyanapjára 100 leendő kilencedikes érkezett a városba, hogy megismerkedjen Keszthellyel és az iskolával. A diákokat játékos feladatok, strandolás és közös sütögetés is várta.
A gimnázium udvarán osztották csoportokba a gólyákat a felsőbb évesek. A Vajda János Gimnáziumban nagyjából száz kilencedikes kezdi meg tanulmányait szeptemberben, a Gólyanapon nekik kínál programot az intézmény.

A Fő téri Szentháromság szobornál az énektudásukról kellett számot adniuk a fiataloknak. A Süss fel nap című gyermekdal mellett a Bon Bon együttes egyik slágere is felcsendült. A diákok közül többen családi indíttatásból is jelentkeztek az iskolába.

„Én nagyon jól érzem itt magam eddig, és egyrészt azért, mert a bátyáim is ide jártak, másrészt meg úgy éreztem, hogy itt jó lenne nekem.” – mondta az egyik leendő kilencedikes, Szabolcs Soma.

A közös éneklést követően a csapatok útnak indultak, hogy felfedezzék a várost és leendő iskolájukat. A gólyák kísérőik segítségével bejárhatták a gimnázium épületét. A felsőbb évfolyamosok megmutatták nekik a tantermeket és a tanári szobát is. A programot a Diákönkormányzat tagjai szervezték azzal a céllal, hogy a kilencedikesek szeptemberben már ismerősökként üdvözölhessék egymást.

„A lényege tulajdonképpen minden évben az, hogy az újonnan beérkező kilencedik évfolyamosok megismerkedhessenek egymással, az évfolyamtársaikkal is, illetve az osztálytársaikkal is. Eltöltenek egy napot együtt, játékos vetélkedők vannak, ez mindig összekovácsolja a diákokat. Az osztályfőnököket is megismerik, az osztályoknak is vannak olyan feladatok, amiket csak ők közösen csinálnak.” – tájékoztatott az egyik szervező, Varga Sára, a Vajda János Gimnázium diákja.

A hét csapat tagjainak a város több pontján kellett feladatokat megoldaniuk. A Várkertben a Simon mondja című játékot játszották a diákok. A kihívások teljesítése során pontokat is gyűjtöttek. A Vajdában idén három kilencedik osztály indul.

„Ez a gólyanapi rendezvényünk az iskolai diákélet legfontosabb napja, hiszen a három, újonnan induló, kilencedik évfolyamon induló osztályuk számára ez az első komolyabb találkozási lehetőség. Az egyik osztályunk hatosztályos, ők már ismerik egymást, de mégis ezzel a Gólyanappal lesznek ők látványosan nagy gimnazisták.” – emelte ki a Vajda János Gimnázium igazgatóhelyettese, Varga Gábor.

A Gólyanapon a játékos vetélkedők mellett délután strandolásra került sor, majd közös sütögetés és beszélgetés zárta a programot.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9041/golyanap-a-vajdaban/