Görög Veronika lehet a Keszthelyi Kilométerek egyik favoritja

2011. március 26. (szombat)

Jó formában van Görög Veronika – az elmúlt héten a Keszthelyi Kilométerek Egyesület színeiben a nők között megnyerte a Balaton Szupermaratont.

A 4RUN Félmaraton sorozat záró állomása a klubjáról elnevezett viadal lesz június 5-én, melynek maratoni rajtlistájára a 2010-es esztendő ultrafutója címet elnyert sportolónő a napokban iratkozott fel.

Görög Veronika eddig két alkalommal vett részt a Keszthelyi Kilométerek maratoni távján: 2009-ben itt futotta első hivatalos maratonját 3:33-mal, ezzel negyedik lett; 2010-ben 3:21:30-al nyerni tudott. Idei célja lendületes futással 3:20-on belül teljesíteni.

– Az alapozás időszaka elmúlt, most már inkább a versenyek fogják adni a hosszú futásokat, amik elég extrémek. Hatórás, 24 órás és egy-két terepversenyt terveztem a közeljövőt tekintve. A napi rutinom a reggeli 10 kilométer a kutyáimmal – mondta a sportolónő.

Görög Veronika korábban 50 és 100 kilométeren is bajnoki címet szerzett, a 12 órás magyar bajnokságon 129 kilométerrel lett a legjobb; legbüszkébb mégis az Ultrabalatoni bajnoki címére: a 212 kilométert 23:27:35-ös idővel teljesítette. Tavaly a Balaton Szupermaratonon második lett, tagja volt a 100 kilométeres vb-keretnek, idén a Balaton Szupermaratonon elsőként ért célba. Az Ultrafutók Magyarországi Szövetségének (UMSZ) elnöksége 2010 ultrafutójának választotta.

A Keszthelyi Kilométerek futóverseny következő előnevezési határideje – www.keszthelyikilometerek.hu – március 31-én jár le.

Kapcsolódó írások:
Balaton Szupermaraton – keszthelyi eredmények
Sportolókat és sportembereket tüntettek ki Keszthelyen
Ismét elrajtol a balatoni futókaraván
4run: főszervezők, akik nem csak szerveznek, futnak is
Új sorozat a futónaptárban: 4run félmaraton sorozat
Keszthelyi vasemberek klubja
Keszthelyi Kilométerek félmaraton, maraton 2010