Gránátot dobtak és csúzlival is lőttek

2023. június 15. (csütörtök)

Játékos haditornát szervezett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. Négy társegyesületet hívtak meg. A harmadik alkalommal megrendezett program célja a jó hangulatú, vidám együttlét. A játék öröméért valósítják meg az ilyen vetélkedőket. Az eseményen ebéddel is várták a vendégeket.

A lőfegyverek széles skáláján tehették próbára tudásukat a versenyzők. A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub a BEFAG gyenesdiási lőterére várta a meghívott csapatokat. Az egyesületek rendszeresen vendégeskednek egymásnál, a zalaiaknak különösen jó kapcsolata van egymással.

„Ők is részt vettek a mi általunk rendezett lövészversenyen, tekeversenyre is el szoktak jönni, mi is elmegyünk Zalaegerszegre minden évben az ősszel megrendezett haditornára. Nagyon szoros a kapcsolatunk és így jó együttműködése van a három honvéd egyesületnek” – nyilatkozta Móritz István, a Nagykanizsai Honvéd Egyesület sajtóreferense.

Zalaegerszegről, Nagykanizsáról és Marcaliból jöttek honvéd nyugdíjas klubok. Katonai múltjuk miatt többek a lövészetben voltak sikeresek, de a gránátdobás is izgalmas feladat volt. A nyugdíjasoknak is teljesíthető, jótékony mozgással járt a program.

Szirmai János, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub elnöke: „A haszna az, hogy együtt vagyunk. Jó időtöltés, barátok vagyunk, ismerjük egymást már nagyon régóta a többi klubbal is. Együtt vagyunk, jó időben, élvezzük a játékot, mert a játék öröméért csináljuk ezt.”

A nyugdíjas klubok minden településen aktív civil életet folytatnak, e mellett ápolják a katonai hagyományokat. Általában jelentős taglétszámmal rendelkeznek. Nagykanizsáról és Zalaegerszegről is két-két csapat jött el. A vármegyeszékhely honvéd klubja évente harminc programot szervez.

„Ezek egy része zenés rendezvény, a másik része játékos rendezvény, vannak turisztikai rendezvények, vannak hegyi túráink és persze vannak hadi tornáink, ahol nem is az ügyesség a lényeg, hanem a részvétel, a baráti kapcsolatok. Nagyon sok ismerőssel találkoztunk itt is és jó velük újra találkozni, mert egyébként a városok közt 40, 50, sőt 100 kilométer is van és jó ilyenkor újra leülni és beszélgetni egy jót velük” – mondta Szabó László, a Zalaegerszegi Honvéd Klub alelnöke.

A keszthelyiek szintén kettő, míg a marcaliak egy gárdával versengtek. Külön hölgy alakulatok is teljesítették a feladatokat. A szervezőkkel és segítőkkel együtt meghaladta a létszám a hatvan főt. Nyáron sem tétlenek a keszthelyi nyugdíjasok. Pályázati támogatást nyertek, amiből egy kirándulást szerveznek. Most egy újabb pályázatot fognak beadni, hogy biztosítsák a klub stabil működését. Taglétszámuk továbbra is 100 fő körül mozog, mindig vannak jelentkezők, akiket szívesen fogadnak.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10448-granatot-dobtak-es-csuzlival-is-lottek

Képek