Gyalogló Klubba várják az érdeklődőket

2022. február 2. (szerda)

Napi néhány kilométer séta olyan jótékony hatással van a keringésre és a szívműködésre, mint a rendszeres futás. Az Egészségfejlesztési Iroda minden pénteken délelőtt várja azokat, akik szívesen teljesítenének egy 5 kilométeres távot. Eddig átlagosan 20 fő teljesítette hetente a városi túrákat.

Közös bemelegítéssel kezdődik minden héten a gyaloglás. A csapat az Egészségfejlesztési Iroda előtt gyülekezik, onnan indulnak el a másfél órás városi túrára. A sétának az egészségmegőrző szerepe mellett közösségformáló ereje is van. Gyaloglás közben is van lehetőségük a mozogni vágyóknak beszélgetni, ismerkedni egymással. Legutóbb az Ady Endre utca végéig sétáltak el a Gyalogló klub tagjai. Onnan a Helikon Hotel felé vették az irányt, hogy rátérhessenek a kerékpárútra. Ódorné Bognár Eszter már többször is részt vett a sétán, nagyon örül, hogy van egy ilyen lehetőség.

„Én már körülbelül 5-6 éve az Egészségfejlesztési Iroda programjain részt szoktam venni. És eddig nagyon sok jó program volt a benti térben is. És most a kolléganők próbálnak olyan programokat is szervezni, amik a szabadban vannak. Ugye a vírusos időszak miatt is ez nagyon fontos, meg igazából azért, hogy a mozgás megmaradjon.”

A Gyalogló Klubot az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai azért találták ki, hogy folyamatos mozgási lehetőséget nyújtsanak az érdeklődők számára. Emellett a szépkorúakat is szeretnék ezzel megmozgatni. Belső térben jelenleg a járvány időszakában nem tarthatnak foglalkozásokat. Minden alkalommal más útvonalat járnak be, ezáltal a várost is jobban megismerhetik. Legutóbb a Libás strand felé vették az irányt.

„Én úgy gondolom, hogy preventív az, hogy legalább egy órát a friss levegőn töltenek a klubban résztvevők. Elindulunk az Egészségfejlesztési Irodától és lesétálunk a Balaton-partra. Egyik irányba a Halászcsárda felé tesszük meg az utunkat, a másik irányba pedig a Libás strand felé.” – mondta el Vinczéné Polgár Andrea klubvezető.

A sétákon változó a létszám. Átlagosan 8-20 fő gyalogol együtt. A résztvevők száma függ az időjárástól.

„Igazán bárki részt vehet a klubban, de a 60-as, 70-es korosztály az, akinek a körében kedvelt. Próbálunk arra figyelni, hogy mindenki a saját tempójában haladjon. De nyilván azért próbálunk egy kicsit a tempóm gyorsítani.” – tette hozzá a klubvezető.

A klubhoz bárki csatlakozhat. A séták minden pénteken 11 órakor kezdődnek, az érdeklődőket háromnegyed 11-től várják a Keszthelyi Kórház főbejáratánál az Egészségfejlesztési Iroda előtt.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8798-gyaloglo-klubba-varjak-az-erdeklodoket