Gyermekek a világbékéért

2018. október 20. (szombat)

A világosság rózsafüzért imádkozták közösen a Ranolder és a Család iskola tanulói csütörtökön. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsefüzért” felhíváshoz először csatlakoztak a város egyházi oktatási intézményei. Az imamozgalom során a világbékéért mondták el a szent olvasót a diákok.
Több mint 200 gyermek, a Ranolder és a Család iskola tanulói közösen imádkozták a rózsafüzért csütörtökön reggel. A diákok az Országos Lelkipásztori Intézet felhívásához csatlakoztak, amely szerint világszerte egymillió gyermek imádkozza egyszerre a szent olvasót. A fiatalok nagyon jónak találták a kezdeményezést.

„Ez összehozta az embereket, és boldogan imádkozhattak a Szűzanyához.” – mondta a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola tanulója, Rozner Réka.

„Mivel katolikus iskolába járok, ezért úgy tartom, hogy Jézus, az Atya, ő, aki ennyit szenvedett értünk, mi is eljöhetünk egy pár percre, és gondolhatunk rá.” – tette hozzá egy másik diák, Ifi Benedek.

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért” című kezdeményezés venezuelai keresztény közösségekből indult útjára 2005-ben. Azóta világszerte összefognak a gyerekek azért, hogy egy időpontban, közösen imádkozzanak a békéért. Keszthelyen idén először került erre sor.

„Nem is volt kétségünk, hogy ehhez nekünk csatlakoznunk kell, sőt örömmel olvastam a felhívást, hogy ez idén is sorra kerül. Én bevallom, nem tudtam erről korábban, erről az imaszándékról, mert nem terjedt el talán annyira Magyarországon, de most így, hogy nagy figyelmet kapott, így hozzánk is eljutott a kezdeményezés, és örültünk is, hogy van ez, és csatlakozhatunk hozzá.” – tájékoztatott a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója, Őry Gábor.

A közös imára minden évben október 18-án kerül sor. Idén – csütörtök lévén – a világosság rózsafüzért mondták közösen a fiatalok. A mozgalom minden évben felidézi a dél-itáliai Szent Pio atya gondolatát: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!”

„Ez a szándék, amelyet elindított ez z imamozgalom azt jelenti, imádkozzunk a világbékéért és az egységért. Ez az egység sokrétű lehet: családban, iskolában, társdalomban, az egyházban, így a világbéke s az egység olyan közös nagy imaszándékok, amelyet mi ebben a közös rózsafüzér imádságban mint szándék kinyilvánítottunk, és ezért imádkoztunk itt a mai napon.” – emelte ki a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom plébánosa, Tál Zoltán.

Az imamozgalom fontos célja az is, hogy a gyerekek megismerjék és felfedezzék a közös ima erejét. Éppen ezért a keszthelyi plébános invitálta a fiatalokat, hogy a város hívő közösségével együtt is vegyenek részt a rózsafüzér imádságokon.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9174/gyermekek-a-vilagbekeert/?fbclid=IwAR2uFGzX-NkY3ILPx1LmcKHfHZD8znZIyRlfUipLh93QfnAwaeg7GT2Bc24