Gyorsan és egyhangúlag

2015. január 31. (szombat)

Összesen nyolc előterjesztés került az önkormányzat január 29-én tartott soros ülésén a képviselők elé. A témákat gyorsan megtárgyalták, s szinte minden esetben egyhangúlag fogadták el a képviselők.

A két ülés közt történetekről szóló tájékoztatókat követően a keszthelyi polgármesteri hivatalban elrendelésre kerülő igazgatási szünetről alkottak rendeletet a képviselők. Eszerint Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Keszthelyi Polgármesteri Hivatalban idén július 20-31-ig (10 nap), valamint december 28-31-ig (4 nap) igazgatási szünet lesz.

Az önkormányzat törzsvagyonának átminősítéséről szóló rendelet módosítása után a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről tárgyalt a testület. Ezt követően a Helyőrségi Művelődési Otthon hasznosításáról hangzott el tájékoztató. A 2011-ben kötött megállapodással Honvédelmi Minisztériumtól az önkormányzat tulajdonába került a HEMO. Az ingyenes tulajdonba adás feltételeként a város vállalta, hogy továbbra is biztosítja a településen működő, a honvédséghez kapcsolódó társadalmi szervezetek (Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub) működéséhez szükséges feltételeket, valamint az ingatlant „közösségi tér biztosítása, közművelődési, tudományos, művészeti tevékenység támogatása” céljából hasznosítja. Az önkormányzat e feltételeket teljesítette.

Napirendre került a Festetics Mauzóleum tulajdonjogának átruházásáról szóló határozat módosítása. Ezzel kapcsolatosan megtudtuk: a város az épületet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz tartozó Helikon kastélymúzeum vagyonkezelésébe adja, melynek feladata lesz annak restaurálása, felújítása, illetve karbantartása.

A képviselő-testület város településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetési szabályzatáról és partnerségi tervéről is tárgyalt. A képviselő-testület végül zárt ülés keretében egyedi lakásügyekről döntött.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)