Háborítatlan balatoni nyár

2012. szeptember 5. (szerda)

Összesen két alkalommal jelentettek be lopást nyáron a keszthelyi strandokról, tudtuk meg a szezonális bűnmegelőzési iroda idei működését lezáró keddi városházi ünnepségen.

Keszthely önkormányzata a helyi rendőrkapitánysággal közösen 2004 óta minden évben bűnmegelőzési irodát működtet a nyári szezonban a Balaton-parton. Önkéntes fiatalok, többségében középiskolások végeznek itt munkát egy vagy két hétig. Feladataik közé tartozik például, hogy figyelmeztessék az autósokat a strandok hangosbemondóján vagy a szélvédőre tett üzenettel, ha értéket felejtenek a járműben. Ilyesmi idén is gyakran előfordult: sok GPS, sőt, kalaptartón heverő LCD televízió kínált könnyű prédát a tolvajoknak.

A bűnmegelőzési iroda hét hétig működött. A szolgálatot teljesítő 35 fiatal a turistáknak is segítséget nyújtott idegen nyelvű tájékoztatással. A diákok helytállását Ruzsics Ferenc polgármester köszönte meg kedden a városházán, s elmondta: bízik benne, hogy az önkormányzat jövőre is anyagi támogatást tud nyújtani a bűnmegelőző tevékenységéhez.

A polgármesterhez hasonlóan dr. Horváth István keszthelyi rendőrkapitány ugyancsak sikeresnek értékelte az iroda működését, s kiemelte: az ott tapasztaltakat igazolja a bűnügyi statisztika, aszerint is háborítatlan volt a keszthelyi nyár.

(forrás, fotó: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)