Hálaadás a keszthelyi évekért

2017. augusztus 17. (csütörtök)

Hálaadás a keszthelyi évekért

Négy év után távozik a Fő téri plébániáról Tódor Szabolcs. A veszprémi érsek Bucsuszentlászlóra helyezte át a gyergyószentmiklósi születésű papot. A vasárnap esti misén nagy számban megjelent hívek, iskolák, az egyházközség és a város képviselői búcsúztak el Szabolcs atyától.
Tódor Szabolcs Gyergyószentmoklóson született 1986-ban. A veszprémi főegyházmegyés növendéket 2013 júniusában szentelték pappá. Kispapként már többször megfordult Keszthelyen, diakónusként 5 évet töltött a városban.2013-tól szolgált első állomáshelyén, a Magyarok Nagyasszonya Plébánia káplánjaként. Prédikációja keretében elmondta, nem szeretne búcsúzni, inkább hálát szeretne adni a Jóistennek az itt eltöltött évekért.

„Újra és újra megtapasztaltam azt, hogy a keszthelyi, a zalai népnek a szeretete rendkívüli. Ismerős a mondás sokatok számára, sőt…az egyik kolléga is a Szombathelyi Egyházmegyében így búcsúzott és amikor átküldte az e-mailt, nagyon örültem neki: Zala megye a jóság földje.” – mondta el Szabolcs atya.

A hívek elsősorban humoráról, közvetlenségéről és az egyházi zene iránti szeretetéről ismerték meg a fiatal atyát. A Fő téri és a Szent Család templom mellett Cserszegtomajon és alkalmanként a környékbeli településeken is misézett. Nem csak a hívekkel, hanem ministránsokkal is nagyon jó kapcsolatot ápolt.

„Nagy lelkesedéssel, nagy szívvel és még nagyobb léptekkel városszerte mindenki, mindig megismert.” – humorral és szeretettel köszönte meg búcsúzó kollégája munkáját Tál Zoltán. A plébánoson kívül a templom kórusa, a Csány-Szendrey iskola és Ranolder iskola diákjai, vezetése, valamint a ministránsok búcsúztatták Tódor Szabolcsot. A város nevében Ruzsics Ferenc polgármester elmondta, fáj, de el kell fogadni Márfi Gyula érsek döntését az áthelyezésről. Tódor Szabolcs örömét fejezte ki, hogy Zalában maradhat. Augusztus 16-al a híres búcsújáró helyen, Bucsuszentlászló és filiái mellett a pölöskei plébánia plébánosa lesz. Célja, hogy megismerje az ottani embereket és jó közösséget alakítson ki a hívekkel.

„Remélem, hogy ott is majd ilyen szeretettel tudok feléjük közeledni – nyilván nehézségek mindenütt vannak, mert emberekkel dolgozni nem könnyű – de mindent megteszek azért, hogy ott is jó legyen.” – nyilatkozta televíziónknak Tódor Szabolcs.

A búcsúmisére nagy számban érkeztek hívek, akik mind személyesen is elköszöntek a kilenc éves keszthelyi pályáját lezáró Tódor Szabolcstól.

Forrás: Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8155/halaadas-a-keszthelyi-evekert/