Hálaadó istentisztelet

2015. október 23. (péntek)

Október 18-án délután a református templomban ünnepi istentiszteletre várták a híveket; mindazokat, akik szeretettel vettek részt Kuti Géza esperes lelkipásztor nyugdíjba vonulása alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten.

Keszthelyi szolgálatát harmincnégy év után fejezte be Kuti Géza, a Dunántúli Református Egyházkerület esperese. A hálaadó istentiszteletet utóda, Zichy Emőke, a református gyülekezet augusztus 2-án megválasztott új lelkésze tartotta, aki Kuti Géza nyugdíjba vonulását követően szolgálatát szeptember 1-jén kezdte meg Keszthelyen. Zichy Emőke a szeretet szavaival köszönte meg Kuti Géza szolgálatát, aki kicsiknek és nagyoknak egyaránt „Géza bácsi” volt, és Isten szolgálatában élte életét és végezte munkáját.

A hálaadó istentiszteleten Császár Attila, a Veszprémi Református Egyházmegye esperese méltatta Kuti Géza életútját. Ezt követően köszönte meg Györke Zsombor a gyülekezet nevében a több mint három évtizedes munkát.

Kuti Géza aktívan részt vett a város közéletében, jó kapcsolatot ápolt családokkal, szolgálata alatt közel 300 keresztelőt tartott, párokat adott össze, több száz embert kísért utolsó útjára és tanított. Lelkipásztori munkájának egyik fontos állomása a hitoktatás volt. A nyugalomba vonulása alkalmából családtagok, barátok, hívek és tanítványai köszöntötték.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)