Halálos lakástűz volt Keszthelyen

2023. december 21. (csütörtök)

Egy idős férfi holttestét találták meg a Cserszeg utcai ingatlanban a tűzoltók.

Egy egyszintes, hetvenkét négyzetméteres családi ház gyulladt ki. Három járművel vonultak ki a tűzoltók, akik néhány perc alatt a helyszínen voltak. A ház tizenkét négyzetméteres nappalijában bútorok és ruhák égtek három négyzetméteren. A tűzoltók oltás közben egy idős férfi holttestét találták meg. A beavatkozás húsz percet vett igénybe. A rendőrség és a mentők is kivonultak. A helyszínelés idejére a Cserszeg utcát lezárták. Információink szerint a férfi egyedül élt, nehéz anyagi körülmények között, egy kutyája volt.

Leggyakrabban egyedül élő idős emberek válnak lakástüzek áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, már füsttel telítődik a helyiség és füstmérgezést szenvednek. A hasonló esetek elkerülése érdekében tanácsos füstérzékelőt beszerezni, ami a tűz keletkezésének elején jelez, amikor még van idő cselekedni.

A ház konyhájából egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjon. Azt, hogy pontosan mi okozta a tüzet, a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek