Hálával tartozunk nekik…

2021. december 23. (csütörtök)

Karácsonyi ajándékot kaptak a nevelés-oktatásban, valamint az idős- és gyermekgondozásban résztvevő keszthelyi intézmények. Az Emberi Erőforrások Bizottsága 1,2 millió forint támogatást adott az óvodáknak, általános iskoláknak, az Egyesített Szociális Intézménynek és a Pedagógiai Szakszolgálatnak. Az ajándékkal kívánja az önkormányzat megköszönni az egész éves áldozatos munkát.

Az Emberi Erőforrások Bizottsága minden évben különít el forrást az oktatási, kulturális és szociális feladatokra. Hagyomány szerint karácsony előtt, külön támogatásokat nyújtanak az intézményeknek. A világjárvány okozta gazdasági nehézségek továbbra is érződnek az önkormányzatoknál.

Csótár András bizottsági elnök: „A bizottságunk az idei évben is úgy gondolkozott, hogyha a járvány okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére a lehetőségei biztosítják, akkor a nevelés-oktatásban, a kisgyermekgondozásban, idősgondozásban résztvevő intézményeknek és az ő munkatársainknak igyekezzünk karácsonykor a karácsonyfa alá tenni egy kis ajándékot, örömmel számolhatok be arról, hogy ez sikerült is.”

Tavaly a járvány okozta nehézségek miatt 750 ezer forintot folyósítottak, idén sikerült növelni az erre szánt keretet. Tíz intézmény, összesen 1,2 millió forint támogatásban részesült. A legnagyobb összeget a Keszthelyi Életfa Óvoda és az Egyesített Szociális Intézmény kapta, de támogatásban részesült a Csány-Szendrey, az Egry, a Zöldmező utcai, a Ranolder, az Életfa és a Festetics György Zeneiskola, valamint a pedagógiai szakszolgálat is.

„1 millió 200 ezer forintot tudtunk ennek a tíz intézménynek adni, amelyből jutott sok-sok játékra, édességekre, szaloncukorra, gyümölcsre. Azt ki szeretném hangsúlyozni, hogy ez a nehéz járványhelyzet az oktatás-nevelésben résztvevők és a gondozásban résztvevők életét különösen megnehezítette. Emiatt idén is hálával tartozunk nekik és ezúton szeretném megköszönni az egész éves áldozatos munkájukat” – tette hozzá Csótár András.

A járvány előtt, 2019-ben volt utoljára lehetőség arra, hogy műsorral, közösen ünnepeljenek a támogatott intézmények. Ezek a programok hivatottak jelképezni a keszthelyi intézmények összetartását, még úgy is, hogy más a fenntartójuk.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8705-halaval-tartozunk-nekik