Hangolódás az esküvőre

2013. február 11. (hétfő)

„A mi esküvőnk! Mert mindannyian egy tökéletes esküvőről álmodunk…” címmel ötödik alkalommal rendeztek kiállítási programot a keszthelyi Balaton Színházban.

Csengei Ágota házigazda igazgató elmondta: a Goldmark Károly Művelődési Központ szervezésében egyre nagyobb látogatottsággal zajlik öt éve az Esküvő kiállítás. A programot, a kiállítói kört folyamatosan bővítik, annak érdekében, hogy a házasulandó párok – a ruhától a tortákig, a terítékektől a virágkompozíciókig, a fotózástól a filmkészítésig – egy helyen mindent megtaláljanak, ami egy szép esküvőhöz szükségeltetik. Idén már negyven kiállítót fogadtak.
– A dekorációk, kellékek bemutatása mellett előadásokat is szerveztünk, egyebek között a tartós párkapcsolatokról, s azok ezoterikus oldaláról is informálódhattak az érdeklődők – tette hozzá.

Az esküvői kiállítás díszvendége Becker Beatrice divattervező volt, de az érdeklődők többek között haj-show-t, sminkbemutatót is megtekinthettek, az esküvői és alkalmi ruhakölteményekről nem is beszélve.

S hogy mi minden kell egy jó és színvonalas esküvőhöz? Nos, erre Gengeleczky Tímea esküvőszervező elmondta: fontos a helyszín, a hangulat, a dekoráció, az ételkínálat. Az emberek ugyanis elsősorban arra emlékeznek, amit láttak, átéltek. S ugyanígy természetesen a fotózásnak is nagy hangsúlyt kell kapnia, hiszen a képek is maradandó emlékeket jelentenek.
– A minőségre minden téren oda kell figyelni. A lehetőségek ma már széleskörűek, s évről-évre megjelennek új trendek, jócskán akad választási lehetőség – mondta. – Természetesen az anyagiak is meghatározzák a lehetőségeket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak, akiknek nem számít az ár, csak a minőség, legtöbben azonban a legjobbat keresik, legjobb áron.

A csodálatos esküvői tortákat nézegette kislányával Gerencsér Rita. Hermann Fanni mosolyogva mondta: kedvencei a szép sütemények, s persze a gyönyörű ruhák. Nyugodtan megjegyezhetjük, az esküvőre hangolódást nem lehet elég korán kezdeni.

(forrás, fotó: Sámel József, Zalai Hírlap www.zaol.hu)