Hangosan és sokan búcsúztatták az óévet Keszthelyen

2023. január 2. (hétfő)
KesztHelyi identitás

A Fő térre szervezett városi szilveszteren zenés produkciók, vásározók, gasztronómiai kitelepülők várták a vendégeket. Az emberek többsége jobb évet vár a 2022-es esztendőnél.

Jókedvtől volt hangos a keszthelyi belváros. Az évszakhoz képest is kedvező időjárás miatt sokan döntöttek úgy, hogy a Fő téren szilvesztereznek.

„Mindig olyan jó hangulat van. Voltunk már pár évvel ezelőtt is, akkor is nagyon jó volt a koncert és nagyon jól éreztük magunkat, ezért döntöttünk most is így, hogy itt töltjük a szilveszter éjszakát” – mondta Koloh Réka. 

 

Minden gondról megfeledkezve, önfeledten táncoltak és élvezték a zenés programokat a szilveszterezők. Koncert és dj is szórakoztatta a nagyérdeműt. Nem volt hiány az ilyenkor szokásos jelmezekből, díszes kiegészítőkből. A színes parókák és világító ballonok mellett a különféle kalapok, fejfedők voltak a legnépszerűbbek. Volt, aki ördögszarvakat viselt vagy szalagokat aggatott magára.

Az idei esztendő nagyon borzasztó volt és sokkal jobbat várok” – zárta rövidre Vajdainé Melinda. 

Az általunk megkérdezett ünneplők vegyesen értékelték a 2022-es évet. A háború és a gazdasági nehézségek sokak esztendejére rányomták a bélyegüket. Többen viszont optimistán tekintenek előre és bíznak a sikeres 2023-as évben.

„Ha 2023 ugyanaz lesz, mint a 2022 akkor nekem tökéletes lesz. – Szerintem teljesen jó volt igazából, szerintem még pozitívabb lesz, mint ami eddig volt. – Így van, mindig pozitívan és előre” – mondta televíziónknak Németh Norbert és Mócza Viktória. 

Az idei szilveszteren nem volt központilag szervezett tűzijáték. Éjfél után ledzsonglőrök léptek fel. A betlehem mellett bemutatott produkciójukat népes közönség kísérte figyelemmel.

A bulizók viszont készültek pirotechnikával. Az éjszaka folyamatosan durrogtak a tűzijátékok, éjfél után pedig még nagyobb arzenált vetettek be a szilveszterezők. Jó forgalma volt a büféseknek is. Kelendő volt a lángos, a forralt bor és más finomságok. A gasztronómiai kitelepülők gazdag kínálata egészen január 8-ig várja a vendégeket.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9918-hangosan-es-sokan-bucsuztattak-az-oevet-keszthelyen

Képek