Harmonikaszótól volt hangos a keszthelyi part

2012. szeptember 17. (hétfő)

Ahogy az elmúlt években mindig, idén is vidám harmonikaszó kísérte a Fő tértől a Balaton-partig tartó útjukon a keszthelyi szüreti fesztivál résztvevőit.

A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete a vigassággal együtt ismét megrendezte a Tabányi harmonikafesztivált. Nádler Józsefné, a szervezet elnöke elmondta: 2006-ban határoztak úgy, hogy a hazánkban méltatlanul háttérbe szorított hangszert népszerűsítik, szüreti rendezvénnyel egybekötött gálát szerveznek.

– A programra meghívtuk Tabányi Mihályt, a harmonika koronázatlan királyát, aki közel nyolcvan éve játszik a hangszeren – tette hozzá. – De invitáltunk a gálára amatőr harmonikásokat is, akik nagy sikerű műsort adtak. Majd pár év szünet után újra beindult a program, az idei már az ötödik Tabányi gála, melyen jelen vannak az első rendezvény harmonikásai is.


(fotó: Sámel József)

Sőt, maga Tabányi Mihály is újra közönség elé lépett.
– Keszthely szeptemberben a harmonikások székhelye, ehhez kétség nem férhet – mondta a muzsikus, hozzátéve: kollégáival örülnek, hogy zenélhetnek, s hálásak a közönség vastapsáért. – Én magam is várom, hogy jöhessek, s játszhassak. A város, a Balaton-part kiváló helyszíne a gálának.

Ez újra bebizonyosodott, hiszen a közönség vastapssal köszönte meg a harmonikazenét, és természetesen a többi produkciót is.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)

Nézze meg galériánkat!