Három egyházközségből bérmálkoztak

2020. október 21. (szerda)

A keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban vasárnap délelőtt szentmise keretében fiatalok és felnőttek kérték a keresztény nagykorúságukat. A bérmálásban részesülők ezzel egy időben elkötelezték magunkat az egyházi közösségben való életre, Jézus tanítványainak iskolájában. Három egyházközségből, 67 bérmáló részesült a keresztény nagykorúság szentségében.

Nem hagyományos szentmisére vonultak fel egyházi képviselők a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban vasárnap délelőtt. Az első sorokban azok a fiatalok és felnőttek és a bérmaszülők ültek, akik saját akaratukból döntöttek Krisztus és az egyház mellett. A megszokottól eltérő időpontban tartották Keszthelyen az ünnepi szentmisével egybekötött bérmálást.

„Keszthely, Zalaszántó,Cserszegtomaj egyházközségei jöttek el, hiszen az Érsek atya augusztus 1-el hozzánk csatolta Zalaszántót is. Mi április végén szerettük volna az idei évben. Sajnos a COVID miatt,a pandémia miatt elmaradt. Szeptember végén amit kijelöltünk, akkor a Keszthelyi Kilométerek reppentek fel, hogy az lesz az utolsó vasárnap,így át kellett tolni erre a mai napra. Hála Isten az idő csodálatos, a gyermekek valóban mindannyian megjelentek bérmaszülők kíséretében. Azt mondhatom, hogy az ünnepet csodásan és szépen meg tudtuk szervezni.”-mondta el Tál Zoltán plébános.

A krisztusi közösségbe való bevezetés szertartását Tornavölgyi Krisztián az Érseki Hivatal irodaigazgatója szolgáltatta. Az ünnepségen felidézte a bérmálkozóknak Jézus tanítását, a jó úton való haladást melyhez erőt ad az atya közvetítésével a Krisztus által elküldött Szentlélek. Az evangélium után került sor a bérmálásra. Az oltár előtt a bérmálkozók és a bérmaszülők sorban vonulnak az atya elé. A bérmálkozók megújították keresztségi ígéretüket majd a plébános köszönetet mondott bérmaszülői kötelezettségek vállalásáért.

„Ez a tisztség ez egy nagyon nagy felelősségteljes tisztség,amelyben ők kezeskednek,hogy tiszta szándékkal vállalják a bérmálkozók a Krisztus követést,ők pedig a saját hitvalló katolikus keresztény életükkel, vallásgyakorlatukkal,előttük járnak példával. Ez a legfontosabb.”- mondta a szertartást vezető plébános.

Október 18-n, Keszthelyen a három egyházközségből 67 fő vállalta a krisztusi életet és küldetést.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7510-harom-egyhazkozsegbol-bermalkoztak