Három napig tartottak a programok a Balaton-parton

2022. augusztus 23. (kedd)

Színes programokkal várták az érdeklődőket az augusztus 20-i hétvégén. A gasztronómiai kínálat mellett koncertek és tűzijáték is várta a közönséget.

Megtelt a Zenepavilon előtti tér a hétvége koncertjeire. Agárdi Szilvia népszerű slágerekkel örvendeztette meg a közönséget. Az Old Boys Zenekar hangulatos performansza is sok embert vonzott a Balaton-partra, többen táncoltak is. A helyiek mellett a térségből is ellátogattak Keszthelyre az érdeklődők.

„Baráti társasággal érkeztünk Zalaegerszegről. Kicsit körbenézünk és megnézzük milyen programok vannak. Igazából szép a Balaton, meg jó minden.” – mondta el Méhes Martin.

Az óriáskerék is népszerű volt az ünnep alatt is, sokan álltak sorba, hogy megnézzék a panorámát. A gasztronómiai kínálatról sem feledkeztek meg a szervezők.

„Maga a programterv és a struktúra az egy kötött programterv volt, tehát a három napot mindenképpen megtartottuk, hiszen az augusztus 20-i Szent István napi ünnepséget, legalábbis a szórakoztató részét egy pályázatból sikerült finanszírozni. Úgyhogy nagyjából ugyanarra a forgatókönyvre tudtuk felépíteni és ugyanazokkal a tematikákkal, amit a tavalyi évben tudtunk megcsinálni.” – osztotta meg Osvald Bálint igazgatóhelyettes.

Az időjárás előrejelzés miatt a fővárosi tűzijáték elmaradt, Keszthelyen azonban megtartották, ide nem jósoltak vihart. A rakétákat biztonságosan lőhették fel. A tűzijátéknak a Balaton-parton régi hagyománya van, a helyiek mellett a turisták is örömmel fogadták az égi pompát.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9486-harom-napig-tartottak-a-programok-a-balatonparton