Hatalmas bulival ünnepelték a csapvizet Keszthelyen

2011. június 10. (péntek)

Több mint 640-en vettek részt a legtöbb, egyszerre csapvizet fogyasztó ember Guinness-rekord kísérletén, Keszthelyen. A szervezők már déltől várták a rekordra regisztrálókat, egy órakor pedig kezdetét vette a kvízjátékokkal és sztárfellépőkkel fűszerezett buli.

A közönséget már az elsőként fellépő Király L. Norbi is levette a lábáról. Az X-Faktor sztárja hozta műsorban megszokott, sármos stílusát, amivel lányok százait hódította meg a közönség soraiból.

A rekordkísérlet előtt közvetlenül Keszthely alpolgármestere, Pálinkás Róbert köszöntötte a résztvevőket. Pálinkás Róbert keszthelyiként különösen fontosnak nevezte a vizet. Elmondta, hogy a Balaton parti városban nagyon jó minőségű a vezetékes víz, ezért biztatott mindenkit annak fogyasztására.

Kettő óra előtt pár perccel Tóth István, a DRV Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese pár mondatban összefoglalta a június 8-ai rendezvény jelentőségét. A vezérigazgató-helyettes a víziközmű szakma kiemelt feladatának nevezte a felnövekvő generáció ösztönözését az egészséges csapvíz fogyasztására, és környezetünk védelmére.
– A mai akcióval is az volt a célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy a csapvíz nem csak olcsó, és rendkívül könnyen hozzáférhető, hanem az egyik legjobban ellenőrzött élelmiszerünk is, így méltán érdemes a megbecsültségre – jelentette ki Tóth.

Pontban két órakor Tóth István emelte poharát az összegyűltek egészségére, a szünidőre és a rekordkísérlet sikerességére, majd a helyszínen és az ország húsz városában összegyűlt több tízezres tömeggel együtt, egy finom pohár csapvíz közös elfogyasztásával megkísérelték felállítani az egyszerre legtöbb csapvizet fogyasztó ember rekordját.

A végső eredményre a Guinness-bizottság döntéséig még nagyjából egy hetet várni kell, de akik kilátogattak a keszthelyi hajóállomásra, már most is rekordernek érezhetik magukat, hiszen ekkora összefogásra a csapvíz népszerűsítése érdekében még soha nem volt példa az országban.
A rekorderek a vízivás után a DRV egyik meglepetés fellépőjével, Varga Viktorral együtt bulizhattak késő délutánig.

(forrás: Monitor www.monitormagazin.hu)