Hátrányos helyzetű gyerekek a Balatoni Múzeumban

2014. június 9. (hétfő)

A Balatoni Múzeum nyertes pályázata tette lehetővé, hogy hátrányos helyzetű tanulók részt vegyenek egy foglalkozási programban. A programot tanulmányi kirándulás előzte meg.

Tanulásban akadályozott és értelmileg sérült tizenöt fős csoportok vesznek részt a Balatoni Múzeumban egy foglalkoztató héten.

Temesi Tünde témavezető rajzeszközökkel, környezetvédelmi témákkal ismertette a tanulókat. Több rajztechnikával is megismerkedtek, festettek üvegre, megismerték a pasztell technikát. A harmadik napon csoportos munkákat készítettek. Téma a Balaton volt.

A múzeum egy tavaszi pályázaton, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma írt ki, egymillió forintot nyert. Ez az összeg tette lehetővé a foglalkoztató program megvalósítását, melyben egy budapesti kirándulás is helyet kapott. Németh Péter múzeumpedagógus mondta el, hogy azért volt a kirándulásnak nagy jelentősége, mert a diákok közül sokan még nem jártak a fővárosban.

A változó képességű gyerekek tehetséggondozása ezen a programon keresztül is segíti a fejlődésüket. Szituációkon keresztül a kommunikáció és tájékozódás is nagy szerepet kap.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)