Hatszáznál több trófea a keszthelyi Vadászati Múzeumban

2013. szeptember 14. (szombat)

A Helikon Kastélymúzeumhoz tartozó Vadászati Múzeumban szombaton délelőtt második alkalommal nyitották meg a kétnapos Festetics Trófeaszemlét.

Zalai vadászkürtösök műsora után Pálinkás Róbert, a kastélymúzeum igazgatója mondott köszöntőt, amelyben kiemelte: örül és büszke arra, hogy a trófeaszemléből sikerült hagyományt teremteni. A rendezvény országosan a legnagyobb, ahogy a jelentősége is. Az összesen több mint hatszáz trófea között hat olyat is felvonultat, mely magyar világrekordot képvisel. Hozzátette azt is, hogy a trófeaszemle segít abban is, hogy a társadalom minél jobban elfogadja a vadászatot.

A rendezvényt segítő Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, Varga László ehhez hozzátette: mindent el kell követni annak érdekében, hogy az emberek belássák, a vadászat fontos és komoly, nélkülözhetetlen tevékenység. A Vadászati Kulturális Egyesület ezután megnyitotta hagyományos képzőművészeti kiállítását, átadták az ezzel járó díjakat, majd Lakatos Ferenc, a Vadászati Múzeum támogatója jóvoltából kültéri szobrot avattak. Ezután különböző programok várták a jelenlévőket. Hidvégi Béla, Lakatos Ferenc és Tóth Csaba házigazda igazgató szakmai tárlatvezetést tartott, nem csak a múzeumban, hanem a trófeák között is. Volt solymász és trófeabírálati bemutató is.

(forrás, fotó: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)