Helikon park a városvezetés számon kéri a kivitelezőt

2023. augusztus 8. (kedd)
KesztHelyi identitás
A városvezetés kiemelt célja, hogy a kivitelező időben elvégezze a Helikon park rekonstrukcióját. Ennek érdekében hetente tartanak terepszemlét és egyeztetést. A mai találkozón érdemi munkavégzést láttak a városvezetők. A jövőben szigorú ütemterv szerint kérik számon a vállalkozót.

Az elektromos vezetéknek készíti elő a talajt ez a margógép. A Helikon parkban a fakivágások óta most kezdődött meg az érdemi munka. A városvezetés többször felszólította a kivitelezőt. Hetente tartanak már terepszemlét, melyen Manninger Jenő polgármester azt mondta, az utolsó pillanatban lépett a Fitotron System Kft.

„Mérlegeltük azt is, hogy felbontsuk-e a szerződést, de év végére mindenképpen meg kell csinálni az uniós ciklusban ezt a munkát. Természetesen mi azért előbb szeretnénk, mint év vége. Olyan körülmények is közbe jöttek, mint a veszélyes hulladék elszállítása, mert a volt kézilabda pálya alatti vörös- és fekete salak az veszélyes hulladéknak minősült a mostani vizsgálatok szerint még el kell szállítaniuk, de ezzel együtt végre azt látjuk, hogy halad a munka” – nyilatkozta Manninger Jenő polgármester.

A futóút nyomvonala már kirajzolódik, de a kivitelezés most sem a kellő ütemben zajlik. A vállalkozó ezt a felázott talajjal magyarázta, nem tudják tömöríteni a talajt. Eddig a városvezetés nem kapott ütemtervet a kivitelezőtől. Jövő héten ez megtörténik, így az önkormányzatnak lesz rálátása és számon tudja kérni a munkafolyamatokat.

„Elültetett már fákat és készíti elő egy épület alapozását is. Itt a parkban egyébként nagy épület nem készül. Egy kisebb kiszolgáló épület lesz, vécével, egy kis kávézóval a volt kézilabdapályán, egyébként meg szinte csak növényültetésről és kertészmunkákból áll az év hátralévő része, amit meg kell csinálnia” – tette hozzá a polgármester.

A városvezetés, a műszaki szakemberek és a kivitelező hetente tart egyeztetést. Cél, hogy a határidő előtt befejeződjön a Helikon park rekonstrukciója.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek