Helyi pénz és szociális gyermekétkeztetés – soron kívüli ülést tartott a keszthelyi testület

2013. május 15. (szerda)

117 kisgyermek nyári étkezését biztosítja az önkormányzat a képviselők döntése értelmében. Az előzetes igényfelmérés alapján a rászorulók június 17 és augusztus 30 között összesen ötvennégy munkanapon keresztül ingyen kapnak meleg ételt.

A program összesen csaknem 2,8 millió forintba kerül, a költségek fedezésére állami pályázati támogatást kíván igénybe venni a város. Minisztériumi rendelet értelmében az ételt legalább harminc százalékban kistermelő, mezőgazdasági vállalkozó által előállított alapanyagból kell biztosítani.

A soron kívüli ülésen szó esett a helyi pénz bevezetésének lehetőségéről is: a testület felhatalmazta a polgármestert, hogy folytasson tárgyalásokat a Balatoni Koronához való csatlakozásról a pénz kibocsátójával, valamint a helyi vállalkozókkal. A pénzhelyettesítő utalványrendszert hét Veszprém megyei település összefogása hívta életre a helyi gazdaság védelme érdekében. A Balatoni Korona kizárólag helyben árusított termékekre és helyi szolgáltatások vásárlására alkalmas, biztonságos fizetőeszköz.

Az ülésen megtárgyalták a képviselők négy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság: a Keszthelyi Televízió Szolgáltató Nonprofit Kft., a KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft., a Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft, és a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. 2012. évi tevékenységéről szóló beszámolókat.