Hétfőtől teljesen lezárva a Fő tér – Fontos közlekedési változások a belvárosban!

2011. június 29. (szerda)

Július 4-étől autóval nem lesz megközelíthető a keszthelyi Fő tér a Kossuth utca irányából. Ezzel összefüggésben a belváros több pontján változik a közlekedési rend. Kérjük, hogy hétfőtől fokozottan figyeljenek az útburkolati jelekre és közlekedési táblákra!

Annak érdekében, hogy a város közlekedése megfelelően biztosított legyen, egyszerre több, egymást kiegészítő változás lép életbe. Teljesen megszűnik a közlekedés a Kossuth utcán a Sörház utcai kereszteződéstől a Széchenyi utcáig. A tér többi pontjához hasonlóan ezen a szakaszon is megkezdődik a közművek cseréje, valamint ezt követően egyes részeken a térburkolási munkák.

Fontos változás, hogy a Deák Ferenc utca kétirányú lesz a Sörház és a Georgikon utca közti szakaszán. Erre különösen Georgikon és a Vaszary Kolos utca felől érkezve, valamint a sétálóutca felőli kis utcákból kihajtva kell odafigyelni, mivel változnak az elsőbbségadási viszonyok. Ez utóbbiaknak (Városház, Pethő, Bakacs és Nádor utcáknak) a közlekedési rendje egyébként nem változik.

A lezárt területre nyíló valamennyi utca zsákutcaként működik. A Széchenyi utcán (mivel a Fő tér felől nem megközelíthető) a be- és kihajtás is csak a Deák Ferenc utca felől történhet. A biztonságos közlekedés érdekében a déli oldali parkolóhelyek megszűnnek, az utca végi forduló pedig az áruház kapubejáratánál lesz. Várakozóhelyek híján az utcába az ott lakókon és áruszállítókon kívül másnak nem célszerű behajtani, hiszen parkolni nem lehet. Az északi oldalon a taxisok helye változatlanul megmarad.

A megszokotthoz képest a Széchenyi – Deák – Vaszary kereszteződésben az elsőbbségadás rendje megváltozik: ezentúl a Deák Ferenc utcán haladóknak lesz elsőbbségük!

A Széchenyi utcához hasonló helyzet áll elő az Iskola utcában is: mivel szintén csak a Deák Ferenc utca felől lesz megközelíthető, ezért a ki- és behajtás egyaránt ott történik majd; megfordulni az utca végén található udvarbejárónál lesz lehetséges, és a szűk keresztmetszet miatt a parkolás napközben szünetel.

A Sörház utca kétirányúvá válik, ennek érdekében megszűnnek a jelenleg ott található parkolóhelyek. Az állomásra tartó helyi autóbuszjáratok továbbra is ott közlekednek majd, útba ejtve a Sörház utcai megállót.

A Helikon utca forgalmi iránya a Kacsóh Pongrác és Kossuth utcák közötti szakaszon megfordul: a Móricz – Kacsóh utca felől lehet majd behajtani, de kizárólag célforgalom jelleggel; ezt táblák jelzik majd. A Móricz Zsigmond, Kacsóh Pongrác, valamint a Helikon utca Erzsébet királyné útja felé eső részének forgalma változatlan marad.

Az Erzsébet királyné és a Bem utca közötti forgalom várhatóan július végéig még változatlanul, az eddiginek megfelelően halad. A munkák következő ütemével azonban hamarosan ott is módosítás várható.

A mostani változások egy része ideiglenes jellegű, bizonyos elemei pedig már a végleges forgalmi rendnek megfelelőek. Az elkövetkező hónapok tapasztalatai helyenként még módosíthatják az építkezés végeztével bevezetendő rendszert.

Az új forgalmi irányokat minden szükséges csomópontban útburkolati jelek és közlekedési táblák jelzik, kérjük azonban a tisztelt lakosokat, hogy a megszokottnál is figyelmesebben közlekedjenek! Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Kapcsolódó írások:
Két hónap alatt elkészük a körforgalom (közlekedési változások!)
Időkapszula a templomtoronyban
Elkészültek a Fő téri templom toronykeresztjei
Múlt és jövő találkozása Keszthelyen (LÉGIFOTÓKKAL!)
A Fő téri fasor kivágása
Kamerák kereszttüzében a keszthelyi főtér
Érdekes leletek a keszthelyi ásatásokon
Változó parkolás, turistabarát újítások
Lebontják a Szentháromság-szobrot
A Várkertben is megkezdődik a felújítás
Belváros-program – márciustól felpörögnek az események
Szépülő központ – a város a lakosság megértését kéri