Hétvégén hetedszer is Táncpanoráma

2009. október 7. (szerda)

Gyermekeknek és felnőtteknek, a nép- és modern tánc rajongóinak egyaránt színvonalas előadásokat kínál a 7. Keszthelyi Táncpanoráma október 8-a és 10-e között a Balaton Színházban.

Csütörtök délután a Budapest Táncszínház Hófehérke című darabjával indul a fesztivál, mely a Grimm testvérek azonos című meséje nyomán, Földi Béla koreográfiája alapján készült. Látványelemekben és szellemiekben egyaránt gazdag előadás, melynek célja, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedhessenek a táncművészet szépségeivel.
Csütörtök este a Budapest Táncszínház „Meghökkentő” című estjén két táncdarabot láthatnak a nézők. A Flabbergast című koreográfiában, Gustavo Ramírez Sansano spanyol művész alkotásában a humoros emberi archetípusok képviselői mutatkoznak be egy-egy önálló epizódban. Az est másik darabja, a Csokoládé Földi Béla koreográfiája alapján készült. A mű a csokoládék sokféleségét mint az emberi jellemek változatosságának allegóriáját mutatja be, a fehér és a hagyományos csokoládék alapvető kettőssége pedig a férfi-nő kapcsolatot modellálja.
A tánczmester című kiváló darabját pénteken mutatja be a Honvéd Táncszínház a fesztiválon, a produkció művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán. A darabban az alkotók egy narrátor segítségével tesznek vallomást a magyar néptánc virtuozitásának eredetéről, és a magyar táncoslélekről.
A fesztiválzáró előadás az ExperiDance Ezeregyév című darabja lesz, melynek felújított változatát szombat este tekinthetik meg a nézők. A Román Sándor rendező-koreográfus által színpadra álmodott produkció a magyar történelmet dolgozza fel a honfoglalástól napjainkig látványos kosztümökre, fénytechnikára és fergeteges zenére épülve.

Az ExperiDance produkcióra és a csütörtöki gyermekdarabra elővételben már minden jegy elkelt, a péntek és szombat esti előadásokra még kaphatók belépők a Balaton Színház pénztárában (83/515-232, Fő tér 3.).

(fotó: Dusa Gábor, www.nemzetitancszinhaz.hu)