Hidegfronttal ér véget a hőség

2019. augusztus 13. (kedd)

Az év legmelegebb napja lehetett a mai, adta közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Tetőzött ma a hőség, az ország nagy részén 33 és 37 fok között alakultak az értékek a déli órákban. Keszthelyen is ezt mutatta a hőmérő. Szinte az egész országban másodfokú riasztást adtak ki a hőség miatt, Baranyában, Bács-Kiskun és Tolna megyékben pedig piros, azaz a legmagasabb fokú riasztást. Az előrejelzések szerint a kánikula azonban a következő napokban véget ér.

„Ebben változást majd egy hidegfront hoz meg, amely egy hullámzó hidegfront lesz. Ez a keddi nap folyamán már eléri az országot, így az országnak a nyugati kétharmadán már nem kell hőségre készülnünk kedden. Ez Keszthelyre, illetve térségére azt jelenti, hogy nagyjából ilyen 25 fok környéki maximumokra kell készülni a keddi nap folyamán. Illetve erős, esetleg viharos szélre, majd pedig a kedd esti óráktól kezdődően nagy területen kell kiadós mennyiségű csapadékra készülni eső, zápor illetve zivatar formájában is.” – ismertette Kuntár Roland.

https://tvkeszthely.hu/hirek/6307-hidegfronttal-er-veget-a-hoseg?fbclid=IwAR2SkHpdMmRMjmrWbW4Jn1xB60KrXTzHtu1szaGGlg-dikZecajHFUYH_tI