Honismereti tábor gyerekeknek

2009. július 27. (hétfő)

Augusztus 3-ától 7-éig a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Fehér Holló Természetvédelmi Egyesület naponta más-más érdekes kirándulásra várja a gyerekeket.

Program:

augusztus 3. (hétfő):
7.30: Kerékpáros kirándulás a Keszthelyi-hegységbe a Szent Miklós-völgy egykori Pálos kolostorához
Közben ebéd tarisznyából, hozott ételből
13.30-tól 16.30-ig: „Süttülülü” játékfoglalkozások Hintalan Lászlóval a Helikon Parkban (I.rész)

augusztus 4. (kedd):
7.30: Kerékpáros kirándulás a Kis-Balatonhoz, Zalavárra a várszigetre és a Récéskúti bazilikához
12.00: Meleg ebéd
13.00: Vendégségben a Gyürkice-tanyán (I.). Ismerkedés egy hagyományos parasztgazdaság életével (valamint lovakkal, szamarakkal, szarvasmarhákkal, kecskékkel, és a baromfiudvar lakóival) és az ott végzett napi munkákkal. Házigazda: Fehér Csaba Endre

augusztus 5. (szerda):
8.15: Kerékpáros kirándulás a Zalai dombok közt megbúvó Pogányvári-hegyre, ismerkedés a zalai tájjal
12.00: Meleg ebéd
13.00: Vendégségben a Gyürkice-tanyán (II.). Kemencetapasztás, gabonaőrlés, szitálás, kenyérdagasztás, kelesztés, kenyérsütés és kóstolás Fehér Emmával

augusztus 6.(csütörtök):
8.15: Kerékpáros kirándulás a Kányavári-szigetre, számháború
12.00: Meleg ebéd
13.00: Vendégségben a Gyürkice-tanyán (III.). „Síppal, dobbal, nádi hegedűvel” népi gyermekhangszerek készítése és megszólaltatása Horváth Szilárddal

augusztus 7. (péntek):
7.30: Kerékpáros kirándulás a balatonszentgyörgyi Csillagvárhoz és talpasházhoz.
Közben ebéd tarisznyából, hozott ételből
13.30-tól 16.30-ig: „Süttülülü” játékfoglalkozások Hintalan Lászlóval a Helikon Parkban (II.rész)

Találkozás: hétfőn és pénteken 7.30kor a Református templom előtt (Keszthely, Hunyadi u.).
Kedden, szerdán és csütörtökön pedig a keszthelyi autóbuszpályaudvaron (vasútállomás) a Zalavárra induló buszjáratnál reggel 7 órakor (buszindulás 7.05).
Ezeken a napokon a biciklik a Gyürkice tanyán maradnak, majd péntek reggel szállítjuk vissza azokat Keszthelyre. Zalavárról visszautazás 16.04-kor induló busszal, ami Keszthelyre a vasútállomáshoz 16.35-re érkezik.

A tábor díja: napi 2.000 Forint (egyesületi tagoknak 1.750 Ft), mely a buszköltséget tartalmazza, +összesen 1.500 Forint a keddi, szerdai és csütörtöki meleg ebédért. A hétfői és pénteki hideg ebédet minden szülő készítse el a gyermekének nehezen romló szendvicsek formájában. Kulacsban (pillepalackban) szénsavmentes ivóvizet, napszúrás ellen fejfedőt és jól szellőző láthatósági mellényt is hozzanak a gyermekek magukkal.

Szívesen látjuk a csak 1-2 napra velünk tartó gyerekeket is, de ebben az esetben a szülőktől mindenképpen egyeztetést kérünk pl.: kerékpár leszállítása miatt.

Jelentkezési határidő: 2009. július 30., e-mail-ben (feherhollotve@t-email.hu) vagy telefonon Fehér Emmánál (30/355-8789).