Hét elején szállítják el a zöldhulladékot

2021. október 22. (péntek)

Ingyenes zöldhulladék elszállítási akció lesz jövő hétfőn és kedden Keszthelyen. A HUSZ Kft. dolgozói a biohulladék elszállítása mellett a házak elé kihelyezetett kötegelt ágakat és gallyakat is elviszik. A szolgáltató kéri a lakosságot, hogy a faleveleket továbbra is a bio szemetesbe vagy biológiailag lebomló zsákokban helyezzék ki.

A HUSZ Kft. évente 52-szer szállítja el a biohulladékot. A nagyobb gallyak azonban nem minden esetben férnek a szemetesekbe. Október 25-ére és 26-ára ingyenes zöldhulladék elszállítási akciót hirdettek. Ennek keretében a biohulladék mellett a házak elé kihelyezett, maximum 10 centiméter átmérőjű, kötegelt ágakat és gallyakat külön járattal szállítják el.

„Farönköt, tuskót vagy 10 centiméternél vastagabb ágakat nem szeretnénk látni a kirakott zöldhulladék között. Egészen azért, mert nem nagyon tudunk vele mit kezdeni. A hulladékudvarba szállított zöldhulladékot külön kezeljük. Ezek aztán aprításon esnek át. Nyilván az aprítógép nem tud korlátlan vastagságú faággal megbirkózni.” – mondta el Kőrös László ügyvezető.

Hozzátette, a falevélkupacokat nem tudják elszállítani az akció során. Kérik a lakosságot, hogy vagy a bioszemetesbe, vagy pedig biológiailag lebomló zsákokba helyezzék az összegyűjtött leveleket. Így van lehetőség ezek elvitelére. Aki lemaradna a gallyak és ágak elszállítási akciójáról, annak sem kell a kertjében tárolnia a zöldhulladékot, van lehetősége lerakni azt a hulladékudvarba nyitvatartási időben.

„Ez az első, amit javasolnék mindenkinek egyébként, hogy önmaga, keszthelyi lakosként ingyenesen, gyakorlatilag korlátlanul hozhatja ki a hulladékot a hulladékudvarba.”

Az ingyenes zöldhulladék elszállítási akcióhoz kérik a lakosságot, hogy az I.-es körzetben hétfőn, a II-esben pedig kedden reggel 6 óráig helyezzék ki a kötegelt gallyakat és ágakat. Ezek elszállítása napközben várható.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8536-het-elejen-szallitjak-el-a-zoldhulladekot