Hulladéktároló edények cseréje

2015. augusztus 13. (csütörtök)

A 2015. július 1-jétől hatályba lépő önkormányzati rendelet értelmében változás áll be a hulladékszállításban. Az eddig választható háromféle edényméret módosult. Az ingatlantulajdonosok, akik indokoltan cserélik le a tartóedényeiket, augusztus 31-ig tehetik meg azt.

A települési hulladékgazdálkodási önkormányzati rendelet értelmében 2015. július 1-jétől eltörlésre került a 35 literes minimum használható gyűjtő edényzet. Indokolt esetben a hulladékedények cserélhetőek, a jogosultságot igazolók 60 literesre cserélhetik a 35 literes edényt. Ez többnyire az egyedülállókat érinti, akiknek egy adatlapon kell igazolni, hogy az ingatlanban egyedül élnek. Az adatlapot az okmányirodában, vagy a Polgármesteri Hivatalban szerezhetik be. A 2-3 fős háztartás esetében akik az előzőekben jogszerűen használták a 60 literes edényt és nincs tartozásuk a szállító felé, ők a régi 60 literes edényzetet 80 literesre cserélhetik.

Az országban máshol eddig sem volt 35 literes kuka. A keszthelyi önkormányzatnak is alkalmazkodnia kell az országos hulladékszállítási megoldásokhoz.

A Keszthelyi HUSZ Kft. központjában lehet cserélni a gyűjtésre igénybe vehető edényeket. A lakosoknak a régi tárolóedényeket tiszta állapotban kell leadni. A szállítást sem a hulladékszállító cég, sem az önkormányzat nem tudja felvállalni, azt mindenkinek magának kell megoldani. Ruzsics Ferenc polgármester kéri a város lakosságát, hogy az idős embereknek jószomszédi odafigyeléssel segítsenek az edények szállításában.

Amíg az új matrica nem kerül postázásra addig a gyűjtőedényekre visszakerül a régi szállítómatrica.

Az edényzetek cseréjének helyszíne: Keszthely, Mártírok útja 1.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)