Huszonkét csapat teker az idei Tour de Hongrie versenyen

2023. május 10. (szerda)

Szerdán tekerték le a Tour de Hongrie kerékpáros versenyzői a tervezett ötből az első szakaszt. Kedden csapatbemutatón ismertették az idei mezőny résztvevőit városunkban. A bringások legjobbjai közel kilencszáz kilométert tesznek meg hazánk útjain.

A Festetics-kastély parkjában rendezték meg a csapatbemutatót, amely az M4 sportcsatorna közvetítésének köszönhetően immár országosan is hírverést kapott. Látványos showelemekkel társítva ismertették a közönséggel a Magyar Körverseny huszonkét résztvevő csapatát. A kétszeres magyar bajnok Filutás Viktor is tekerni fog. Ezt nyilatkozta: „Idén a Tour de Hongrie szintet lépett, nagyon sok profi csapat jött, csak két kontinentális csapat vett részt a versenyen. A tavalyinál nagyobb menésre számítok, mert idén a hegyek miatt ez keményebb lesz, mint tavaly volt. Nagyon sok komoly versenyző érkezett, akiket eddig még én is csak tévéből láttam. Én a legrosszabbra számítok a saját szemszögemből, mert biztos, hogy nem egy egyszerű verseny lesz.”

A kilenc WorldTeamből, kilenc ProTeamből, három kontinentális csapatból és a magyar válogatottból álló mezőny 132 versenyzője mutatkozott be a rendezvényen. „Ez már nem egy új terület itt a Hongrie alkalmával, hiszen 2018-ban is itt fejeződött be a verseny. Nagyon jó emlékeim vannak innen, gyönyörű a táj, örülök, hogy újra itt versenyezhetünk. Ami a felkészülést illeti, komoly edzéseken vagyunk túl a csapattal. Közös edzések voltak, bejártuk a pályákat. Jártunk Pécsen, a harmadik szakaszt illetve Dobogókőn a negyedik szakaszt megnéztük” – mondta el az Epronex Hungary versenyzője, Karl Ádám.

A Tour de Hongrie egy nemzetközi kerékpáros verseny, amelyet idén a negyvennegyedik alkalommal szerveztek meg. Magyarország legszebb tájain tekernek majd a bringások. Rada Bálint, a Tour de Hongrie és a Vuelta Sportiroda kommunikációs vezetője hozzátette: „Idén az a hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy Pro Series kategóriát kapott a verseny, tehát egy magasabb nemzetközi polcra került, gyakorlatilag a Tour de France alá eggyel. Emiatt minden eddiginél erősebb mezőnyünk van: világsztár csapatok, versenyzők érkeznek ide, mint például a Tour de France győztese, Egan Bernal, akik itt készülnek a későbbi Tour de France sikerekre. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen sztárok mellett, ilyen elképesztően erős mezőnyt fogadhatunk itt Keszthelyen is.”

A 879 kilométeres útvonaltávra tervezett, öt szakaszból álló verseny csütörtökön Zalaegerszeg és Keszthely között halad. A mezőny várhatóan 16 és 17 óra között ér cèlba a Georgikon utcában. A kerékpárosok Alsópáhok felől érkeznek, előtte Hévízt és Zalaszántót is èrintik. A Georgikon utcában és a kastélykanyarban útlezárások lesznek. Az eseményt világszerte 190 országban közvetítik.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/10339-huszonket-csapat-teker-az-idei-tour-de-hongrie-versenyen

Képek