Idén is begurultak a büfékocsik Keszthelyre

2021. augusztus 17. (kedd)

A Fish & Chipstől kezdve a nyárson sült malacon át a hazai borokig számos finomsággal várták a keszthelyi Food Truck Show vendégeit. Az ország mozgó étterme másodszor gurult el a keszthelyi Balaton-partra. A street food szerelmesei egyenesen a konyhafőnököktől kaphatták meg a megrendelt ételeket.

Füstölt finomságokkal és más étvágygerjesztő ételekkel kínálták a vendégeket. A gasztro sétányra 11 büfékocsi gurult be, hogy három napon át kínálja modern és hagyományos ételeit, italait.

„Kíváncsiak voltunk a felhozatalra. Már kinéztük előre, hogy vagy a halas standnál, vagy itt fogjuk a ma esti vacsoránkat elkölteni és ez lett belőle, barbeque hot-dog” – nyilatkozta Beck Nikolett.

A büfékocsiknál nyárson sült az omlós sertéshús, roston pirultak az ízletes finomságok és jól behűtve szervírozták az italokat. A kézműves jelleg, az íz és a street food ételekhez tartozó gyors kiszolgálás is hozzájárul ahhoz, hogy az éttermi vendéglátástól eltérő, különleges gasztronómiai élménye legyen az idelátogatóknak. A Food Truck Show az ország mozgó étterme. A kézműves ételek és italok széles körben vonzották a vendégeket.

„Így együtt a családdal eljöttünk Keszthelyre, le a Balatonra. Egyébként Zalaegerszegről vagyunk és nagyon-nagyon tetszik, nagyon klassz” – mondta el Sahni Mariann.

A tőkehal, a garnéla és a tintahal ezúttal az olajban úszott, sörös bundába forgatva. Jalapenós majonéz, vagy bbq-ketchup szószokkal és chipssel kínálták a tengeri finomságokat. A NEMO Fish & Chips finomságait először lehetett Keszthelyen megkóstolni.

Bene Rebeka – NEMO Fish & Chips Truck : „Szerencsére nagyon pozitívak a tapasztalatok. Vannak nagyon sokan, akik már ismerik, mert egyébként a Fish & Chips valójában egy angliai gyorsétel, ott nagyon sok helyen megtalálható. Vannak, akik már eleve így jönnek hozzánk, hogy ezt szeretnék megkóstolni. De azt tapasztaljuk, hogy akik újrakóstolják, vagy először kóstolják, ő nekik is nagyon tetszik és visszajárnak hozzánk.”

A Food Truck Show egy sikeres év után, másodszor tért vissza Keszthelyre. A szervezők azt tapasztalják, hogy egyre több hagyományos étterem séfje indít saját guruló konyhát. Ennek köszönhetően évről évre bővül, színesedik a kínálat.

Cservenyák Viktória szervező: „Sok kocsiba a tulajok állnak benn, akik kitalálták, ők készítik el a húsokat. A fagyinál is, a bornál is a készítő van. A sajátjának érzi mindenki a magáét és szerintem ez is érződik az ételeken, beleteszik a szívüket, a lelküket a kocsik szerintem.”

A vendégek idén is szavazhattak arról, hogy melyik truck lesz a közönség kedvenc. A vasárnap estig tartó online voksoláson a Hakapeszi Kajakocsi kapta a legtöbb szavazatot.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8318-iden-is-begurultak-a-bufekocsik-keszthelyre