Idén is gondoskodik a város a rászoruló gyermekekről

2011. június 22. (szerda)

Nyáron sem maradnak meleg étel nélkül: 45 napon át 130 keszthelyi gyermek ingyenes étkezését biztosítja a város. Az önkormányzat minden évben ilyen módon is segítséget nyújt a rászorulóknak.

Tavaly teljes egészében az illetékes minisztérium által biztosított keretösszeg igénybevételével, idén viszont már jelentős önerő vállalásával gondoskodik Keszthely városa a gyermekek étkezési ellátásáról. A program összköltsége több mint kétmillió forint, melynek felét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán nyert el a város, felét saját költségvetéséből biztosítja.

E támogatási formát elsősorban azok a családok kérhetik, amelyek gyereke rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül. Az igények felmérése és az ellátás biztosítása a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának családvédelmi csoportja segítségével történik. A keszthelyi Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium konyháján készül a napi 130 adag étel június 16-ától.

A keszthelyi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a rászorulók támogatására. A gyermekvédelmi kedvezményben részesülők a bölcsődékben, óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán év közben is térítésmentesen étkezhetnek, a felső tagozatos rászoruló diákok pedig kiegészítő önkormányzati támogatást vehetnek ehhez igénybe.