Idén is lehet pályázni a Bursa ösztöndíjra

2011. november 7. (hétfő)

Idén is van lehetőség a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj elnyerésére a Keszthelyen. November 14-ig lehet beadni a pályázatot, mely szociális alapon igényelhető. Az elbírálást követően az önkormányzat, a megye, illetve a minisztérium együttes támogatásával legfeljebb havi 10 ezer forint nyerhető el.

Az Oktatási Minisztérium a települési és a megyei önkormányzatok együttműködésével a 2000/2001. tanév során hozta létre és indította el a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.
Keszthely Város Önkormányzata – önként vállalt feladatként –11. éve nyújt rendszeres anyagi segítséget felsőoktatási intézményekben tanuló, hátrányos szociális helyzetű keszthelyi hallgatók számára.

Az önkormányzat 3 millió forintot különített el a Bursa ösztöndíjra – mondta el Csótár András az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke.

Eddig közel 100-an nyújtották be a pályázatot Keszthelyen, de ha valaki eddig erre nem gondolt még nem késett el, hiszen november 14. a benyújtási határidő. A sikeres pályázók maximum 10 ezer forintos támogatáshoz juthatnak havonta, ez az összeg a város a megyei önkormányzat, és a minisztérium támogatásából áll össze. A pályázatok alapos vizsgálaton esnek át.

A pályázati kiírás és adtalap a www.wekerle.gov.hu érhetőek el. Az ’A’ típusú kiírás a már a felsőoktatásban résztvevőknek szól, míg a ’B’ típusú a leendő hallgatónak. Sikeres pályázat esetén tíz hónapig jár a támogatás.

A Polgármesteri Hivatalban november 14-ig várják a pályázatokat.

(forrás: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)

Kapcsolódó cikkek:
A legjobbakat, többek között a keszthelyi Asbóthos tanulókat köszöntötték a Parlamentben
Laptopok segítik a tanulást a VSZK-ban
Réthelyi Miklós: első a pedagógusok rangjának visszaadása
Az elmúlt évek legjelentősebb iskolafejlesztése Keszthelyen
Csótár András az Asbóth-iskola új igazgatója