Idén is lehet pályázni a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címre

2019. június 26. (szerda)

Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címet kaphat Keszthely. A városban tartotta kihelyezett ülését a Zala Megyei Idősügyi Tanács, akik többek között erről a pályázatról is tájékoztatták a jelenlévőket. Mint elhangzott, a következő hetekben azoknak a településeknek a figyelmét hívják fel a cím megpályázására, akik sokat tettek az idősekért.
Három napirendi pontot beszéltek meg a keszthelyi ülésen a Zala Megyei Idősügyi Tanács tagjai. Pácsonyi Imre elnök többek között tájékoztatta a jelenlévőket a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata 2019 pályázatról is, mely címet két győztes kaphat meg.

„Elsősorban azokat az önkormányzatokat bíztatjuk, hogy nyújtsák be a pályázatot, akik az idősekkel kapcsolatban olyan felelősségteljes munkát végeznek kötelező feladataikon kívül, hogy hozzájárulnak az idős emberek aktivitásához, kulturális programokat szerveznek a részükre. Vagy egyáltalán van valami olyan helyi specialitásuk, ami a kötelező feladatokon túl is mutatja, hogy felelősséget éreznek az idősebb generációk iránt.”

A kihelyezett közgyűlésen Nagy Bálint alpolgármester, a keszthelyi Idősügyi Tanács elnöke mutatta be a helyi szervezet működését. Mint elhangzott, két éve alakult a keszthelyi tanács, melynek célja a város idősügyi kapcsolatainak megerősítése, közösségi programok szervezése.

„A tapasztalatok és a visszajelzések alapján azt tudjuk már elmondani, hogy az elmúlt években, az elmúlt egy évben jelentős számú olyan nagyszabású rendezvényt tudott az Idősügyi Tanács megvalósítani, amely vagy az idős generáció vagy pedig a fiatal és idős generáció együttműködését célozta. Úgyhogy azt gondolom, hogy számos sikeres programmal a hátunk mögött, most eljött az idő, hogy a Megyei Idősügyi Tanácsot hívjuk meg, és Keszthely adjon otthont az idei évben a Megyei Idősügyi Tanács kihelyezett ülésének.”

Nagy Bálint beszámolt az elmúlt évben megvalósult projektekről is. Kiemelte, az egyik legfontosabb innováció Keszthelyen az időseket szállító szolgálat, melynek célja, hogy egy előzetes regisztrációt követően ingyenesen szállítják a városban élő időseket az egészségügyi intézményekhez. Az alpolgármester ismertette a megjelentekkel az új rendezvényeket, mint az őszköszöntőt, a mindenki névnapját és a télbúcsúztatót is. Nem régiben zajlott le Az én városom Keszthely című gyermekrajz verseny, melyeknek célja, hogy már kiskorban erősítse a fiatalokban a város iránti elkötelezettséget. Ez szintén a városi Idősügyi Tanács gondozásában valósult meg.

A kihelyezett ülésen elhangzott, a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata 2019 címre a pályázatokat augusztusban kell majd benyújtaniuk a jelentkezőknek, melyeknek részletesen tartalmazniuk kell, hogy milyen tevékenységeket végeztek az idősekért.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6159-iden-is-lehet-palyazni-a-zala-megye-idosbarat-onkormanyzata-cimre?fbclid=IwAR3w3lAj1qeozPkBFdNXE-xYhtKuwlWV4-tcgWJcvsOFaxpxHCmmOqDLlPM